Nieuws

WEG doet mee aan Nationale Aandrijftechniekdag

WEG doet mee aan Nationale Aandrijftechniekdag

WEG presenteert zijn nieuwe CFW900 frequentieomvormer (VSD) en WMagnet permanente magneetmotor op de Nationale Aandrijftechniekdag. Het eendaagse evenement in samenwerking met het zusterblad van PompNL, Aandrijftechniek vindt plaats op donderdag 15 september 2022 in LOC 17 te Doesburg. Het thema luidt ‘Ontwikkelingen in de mobiele & maritieme Aandrijftechniek’.

Nationale Aandrijftechniekdag

Op het programma staat een toespraak over het ontwikkelen van een hoogefficiënte trein. Daarna vinden zes technische presentaties plaatsen van bedrijven die werken met nieuwe aandrijftechnologieën. Daarin aandacht voor maritieme vermogens- en energiesystemen, elektrificatie en mobiele non-road machines.

Maar de bezoeker krijgt ook volop ruimte om te netwerken en om de nieuwste productontwikkelingen van diverse partnerorganisaties te bekijken. WEG demonstreert de mogelijkheden van zijn CFW900 VSD.

WEG’s CFW900 VSD

“Dit model is de nieuwste aanvulling op onze CFW-serie frequentie-omvormers”, verduidelijkt Martijn Brinks, Commercial Branch Manager bij WEG Nederland. “Hij combineert een eenvoudiger ontwerp met een hogere vermogensdichtheid en gebruiksvriendelijkheid. De geavanceerde functies en de compacte bouw maakt de CFW900 geschikt voor toepassingen in de mobiele en maritieme sector.”

Afgezien van deze aandrijftechnologie presenteert WEG ook de WMagnet permanente magneetmotor. Deze motorserie werkt met permanente magneten in de rotor die de elektrische verliezen sterk verminderen. Ook gaat de motortemperatuur omlaag en volstaan kleine bouwgroottes. De fabrikant raadt ze aan bij pompen, compressoren en transportbanden die een laag trillings- en geluidsniveau vereisen. Daarnaast bij alle snelheden hoogefficiënt moeten zijn in een beperkte ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.