Nieuws

PIP-nominaties bekend en u kunt vanaf nu stemmen

PIP-nominaties bekend en u kunt vanaf nu stemmen

Machevo en FHI maakten onlangs de nominaties voor de Proces Innovatie Prijs (PIP) bekend. Vier bedrijven met heel verschillende innovaties dingen mee en u kunt vanaf nu stemmen. In de loop van deze maand buigt ook de vakjury zich nog over de nominaties om een winnaar aan te wijzen. Die ontvangt op 28 september 2022 op de beursvloer in de Machevo Hotspot de trofee in handen.

PIP-nominaties

PIP-nominaties bekend en u kunt vanaf nu stemmen
Brady’s lockout/Tagout voorkomt arbeidsongevallen door machines tijdelijk en volledig te isoleren van hun energiebronnen.

De eerste PIP-nominatie betreft Brady’s lockout/Tagout dat arbeidsongevallen voorkomt door machines tijdelijk en volledig te isoleren van hun energiebronnen. Mits goed geïmplementeerd, stopt het machinebewegingen en het inschakelen van de machine om werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Het vergrendelt een grote verscheidenheid aan energie-isolatiepunten, ook de moeilijk te beveiligen punten met een multifunctioneel en veelzijdig systeem. De ergonomische handgreep vergroot de gebruiksvriendelijkheid en de gebruiker trekt de kabel makkelijk aan in de gesloten en vergrendelde stand van het systeem. De tag is gemaakt van ABS en glasgevuld nylon.

24/7-service met Siska

PIP-nominaties bekend en u kunt vanaf nu stemmen
Van Beek introduceert Siska, een 24/7 selfservice-oplossing waarmee u zelf maatwerk machines kunt configureren en calculeren.

Van Beek introduceert Siska, een 24/7 selfservice-oplossing waarmee u zelf maatwerk machines kunt configureren en calculeren. Op basis van de input van de gebruiker met betrekking tot product- en proceseigenschappen configureert Sisca stap voor stap een koker-, trog- of omega trogtransporteur. Omdat Sisca realtime calculeert ziet men dus ook realtime de verwachte levertijd en de prijs van de schroeftransporteur. In een eigen gepersonaliseerde online omgeving kan de gebruiker meerdere configuraties beheren voor verschillende projecten. Vanuit dit overzicht is het ook mogelijk om de geconfigureerde schroeftransporteur te bekijken in een volledig uitgewerkt 3D CAD-model. Volgens de organisatoren een nominatie waard.

Roer- en mengsysteem

PIP-nominaties bekend en u kunt vanaf nu stemmen
Het volledig in de tank geplaatst roer- en mengsysteem Mermaid maakt gebruik van het permanentmagneetmotorprincipe in combinatie met een siliciumcarbide scheidingswand.

Typhoon doet mee aan de PIP met de Mermaid. Deze volledig in de tank geplaatst roer- en mengsysteem maakt gebruik van het permanentmagneetmotorprincipe in combinatie met een siliciumcarbide scheidingswand. Dat elimineert het risico op lekkage of contaminatie. En de bodemplaatsing van Mermaid zorgt voor een optimaal roer- en mengproces. Dit maakt toepassing van hogere tanks mogelijk met voordelen op het gebied van ruimtelijke ordening als voordeel. De hogere initiële kosten maakt Mermaid goed door lagere overall exploitatiekostenniveau.

Pompinnovatie

PIP-nominaties bekend en u kunt vanaf nu stemmen
De EP-lobbenpomp van Vogelsang verhoogt volgens de fabrikant het rendement dankzij de behuizing uit een geheel.

De EP-lobbenpomp van Vogelsang verhoogt volgens de fabrikant het rendement dankzij de behuizing uit een geheel. Hij is enkelzijdig gelagerd, geschikt voor drukken tot 18 bar en media tot 200 °C. Een krachtige aandrijving met tandwielen met schuine vertanding vermindert pulsatie en maakt hem geluidloos. Hij voldoet aan industriespecifieke normen door nieuwe afdichtingsopties. De AirGap zorgt voor een atmosferische scheiding tussen pompkamer en tandwielkast. Voor snel en gemakkelijk onderhoud heeft de EP-serie naast de keuze uit verschillende afdichtingen ook een snelkoppeling voor de aan- en afvoerleiding. Hierdoor kunnen leidingen in slechts enkele minuten op de pompen worden aangesloten. Het ontwerp van de behuizing met weinig dode hoeken vergemakkelijkt reiniging. De pompen kunnen worden gespoeld en gedesinfecteerd in overeenstemming met CIP- of SIP-conformiteit. Slijtdelen kunnen snel worden vervangen via het QuickService-deksel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.