Evenement

Aandrijftechniekdag 2022

Algemene informatie

Datum
donderdag 15 september 2022
Aanvangstijd
9.00
Eindtijd
16.00
Locatie
Doesburg
Meer informatie
www.at-aandrijftechniek.nl

Aandrijftechniek presenteert de Nationale Aandrijftechniekdag met als onderwerp ‘Ontwikkelingen in de mobiele & maritieme Aandrijftechniek‘. In navolging van de eerdere digitale edities gaan we nu voor het eerst live. Dat doen we in LOC 17. Deze eventlocatie met een industrieel verleden ligt aan de jachthaven en is goed bereikbaar.

De ontwikkelingen in de mobiele en maritieme aandrijftechniek gaan snel. Sneller dan menigeen zich kan voorstellen. Gedreven door strengere emissie-eisen en een verduurzaming van de maatschappij gaan de aandrijvingen in mobiele machines en in de scheepvaart op de schop. Soms is het letterlijk dieselmotor eruit en elektromotor erin. Dan is het de vraag waar komt de energie vandaan? Uit speciale accupakketten of toch uit een fuel cell die op waterstof draait? Is hybride een betere oplossing of slechts een overgang naar volledig emissieloos? En als de aandrijving elektrisch wordt, welke elektromotor moet ik dan kiezen? En hoe zit het met de complete elektrische aansturing, de koppeling naar hydrauliek, het boordnet, veiligheden, oplaadmogelijkheden of het tanken van waterstof?

Veel vragen waar we tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag antwoord op gaan geven. Op de dag zelf zijn er verschillende technische presentaties van bedrijven die met de nieuwe aandrijftechniek bezig zijn. Ook lopen er diverse specialisten rond van de partners, die deze Aandrijftechniekdag mede mogelijk maken. Want het wordt een dag, niet alleen van luisteren naar presentaties, er is ook de nodige tijd om te netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.