In deze digitale magazines besteedt PompNL uitgebreid aandacht aan actuele onderwerpen binnen de procesindustrie.
(Petro)chemie (editie 3 2023)
We gingen voor u op zoek naar de laatste trends in (petro)chemie. Naast grote uitdagingen als de krimp in productie komen er ook steeds meer nieuwe media en dat brengt bijvoorbeeld corrosie met zich mee. Maar ook veiligheid bij assets speelt een rol, denk aan waterstof. Om over het hoofdpijndossier PFAS nog maar te zwijgen. Kortom, we denken dat er weer een mooi magazine voor u ligt. Bekijk deze editie.

Water (editie 2 2023)
Ons eerste digitale magazine ging ook over water. Over schaarste of juist te veel. En bufferen, hergebruik en grondstoffenfabriek. Inmiddels kunnen we technologisch van alles maar waterbesparing en waterhergebruik krijgen nog steeds niet de aandacht die ze verdienen. Ook bij ons onvoldoende omdat we denken dat we wateronaantastbaar zijn. Bekijk deze editie.

Pharma (editie 1 2023)
Wat denkt u: bestaat de ideale pomp voor de farma? Zowel in de bio- als de traditionele farmaceutische processing moet de productie zonder wrijving, afschuiving, hoge pulsaties of temperatuurverandering door een pomp verlopen. Kortom, het verplaatsen van vloeistoffen op een veilige, verfijnde efficiënte en hygiënische manier speelt een belangrijke rol. Bekijk deze editie.

(Petro)chemie (editie 3 2022)
Als het gaat om verpompen van (petro)chemie spelen zaken als emissieloos en mediabestendige materialen een rol. Mensen in andere sectoren hebben geen idee wat er allemaal komt kijken bij het transporteren van deze lastige vloeistoffen en gassen. Voor hen maar misschien ook nog voor u proberen we in deze uitgave wat geheimen te onthullen. Bekijk deze editie.

Food (editie 2 2022)
Als producent van voedingsbereidingsmachines moet u de machines ehedg-gecertificeerd en makkelijk te onderhouden ontwerpen. En als voedingsbereider beschikt u zelf over een HACCP maar wilt u ook dat u toeleveranciers daarover beschikken. We geven u in deze uitgave een aantal handvatten. Bekijk deze editie.

Water in de praktijk (editie 1 2022)
Soms liggen onze weilanden vol met water en op andere momenten hebben we te maken met droogte. Niets is grilliger dan het klimaat. Hoe leiden we het water in goede banen en hoe ziet de toekomst van het waterbeheer er uit? Wat voor ontwikkelingen staan ons te wachten? Bekijk deze editie.

Pharma (editie 4 2021)
Tijdens de coronapandemie bleek hoe belangrijk de geneesmiddelenproductie is. De vaccinfabrikanten draaiden op volle capaciteit en moesten hun processen opschalen. Dit in combinatie met flexibiliteit vraagt om modulaire productielijnen, die compact en stil zijn en waarbij de hygiëne is gewaarborgd. In deze uitgave zetten we de uitdagingen op een rij. Bekijk deze editie.

Cryogeen verpompen (editie 3 2021)
Cryogene pompen dienen voor het transporteren van cryogene, vloeibare gassen zoals bijvoorbeeld vloeibaar aardgas (LNG), vloeibaar ethyleen gas (LEG) en LPG. Dit brengt een aantal risico’s met zich mee. In deze uitgave delen vijf bedrijven hun ervaringen en uitdagingen op dit vlak. Bekijk deze editie.

Food (editie 2 2021)
Niets zo precair als een voedingsmiddelenproces. Continu of in batch? Het maakt niet uit. Hygiëne en voedselveiligheid staan bovenaan de prioriteitenlijst. Want u moet er toch niet aan denken? In deze uitgave vragen we u nog wel even te denken: maar dan juist aan hoe produceren zo optimaal en veilig mogelijk kan. Bekijk deze editie.

Waterzuivering (editie 1 2021)
Schaarste of juist te veel? Bufferen, hergebruik tot aan grondstoffenfabriek. Met water kun je alle kanten op. Maar waar begin je? Wij proberen in deze uitgave uw pad te verlichten. Zowel voor afvalwater als voor rioolwater. Bekijk deze editie.
De digitale magazines van PompNL verschijnen 4 x per jaar. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om als bedrijf opgenomen te worden in één van de volgende edities van onze digitale magazines? Neem dan contact op met Danielle de Wilde, 06 – 58 90 93 35 of d.dewilde@eisma.nl.