Nieuws
https://www.pompnl.nl/nieuws/klantcontact-en-innovaties-basis-voor-vogelsangs-succes/
De Automatic Supply Unit (ASU) van Vogelsang is compact en verlengt de levensduur van een afdichting met tot wel 100 procent.

Op stand F64 in hal 8.0 van Achema 2022 presenteert Vogelsang GmbH & Co. KG de lobbenpompen van de EP-en VY-series alsook het toevoersysteem voor afdichtingen ASU (Automatic Supply Unit).

Vogelsang

De nieuwe pompseries lenen zich voor gebruik in de olie-, gas- en chemische industrie en krijgen naar wens verschillende afdichtingssystemen.

Vogelsang noemt het toevoersysteem voor afdichtingen, de ASU innovatief, compacter en goedkoper dan de bestaande systemen. “Met onze nieuwe producten kunnen industriële bedrijven hun pomptechnologie flexibeler en tegelijkertijd economischer maken. Met de nieuwe verscheidenheid aan afdichtingen en de verhoogde efficiëntie van de EP- en VY-serie maken we ook andere toepassingsgebieden van onze pomptechnieken beschikbaar voor onze klanten”, zegt Harald Vogelsang, Managing Director van Vogelsang.

Toevoersysteem voor afdichtingen

https://www.pompnl.nl/nieuws/klantcontact-en-innovaties-basis-voor-vogelsangs-succes/
Verschillende afdichtingssystemen kunnen flexibel worden toegepast in de behuizingen van de EP- en VY-series, afhankelijk van de industriespecifieke normen en eisen.

Met de ASU introduceert de machinebouwer een toevoersysteem voor afdichtingen voor Vogelsang-pompen. Het gepatenteerde systeem bestaat uit een lobbenpomp die bij elke omwenteling smeermiddel moet toevoegen en de afdichtingsdruk binnen de afdichting handhaven. Hierdoor blijft de overdruk op 2,0 of 4,3 bar. Het verlengt volgens de fabrikant de levensduur van de afdichting met tot wel 100 procent.

Pompen

https://www.pompnl.nl/nieuws/klantcontact-en-innovaties-basis-voor-vogelsangs-succes/
Geëxplodeerde weergave van de EP-serie: Een krachtige aandrijving maakt een constante drukkracht van maximaal 18 bar mogelijk.

De lobbenpompen van de EP-serie bestaan uit een behuizing uit een geheel. De aandrijving genereert een constante drukkracht tot 18 bar. De schuinvertande tandwielen in de aandrijving zorgen voor een soepele werking en verminderen geluidsemissies. Het pulsatievrije transport beperkt de slijtage aan de aangrenzende leiding tot een minimum. De hoge drukprestaties en de temperatuurgrens van 200 °C alsook de verscheidenheid aan afdichtingen maken de EP-serie geschikt voor vele toepassingsgebieden. Ter verhoging van de bedrijfszekerheid krijgen de pompen van de EP-serie een AirGap. Deze spleet scheidt de aandrijving op atmosferische wijze van de pompkamer. Dit betekent dat zelfs bij een lek er geen vloeistof in de aandrijving komt maar de vloeistof naar buiten stroomt. Bovendien beschermt de AirGap de transmissie tegen hoge temperaturen van het verpompte medium.

https://www.pompnl.nl/nieuws/klantcontact-en-innovaties-basis-voor-vogelsangs-succes/
Het vermogen van de VY-pompen reikt van 1 m³/u tot 120 m³/u bij een maximale druk van 10 bar.

De lobbenpompen van de VY-serie zijn gebaseerd op de VX-serie van Vogelsang. De verschillende afdichtingen kunnen variabel n worden gebruikt. Het vermogen van de VY-pompen reikt van 1 m³/u tot 120 m³/u bij een maximale druk van 10 bar. Geïntegreerde sensoren leveren alle belangrijke informatie over de werking van de pomp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.