Nieuws
Intelligente pompcontrole verhoogt prestaties en energie-efficiëntie

Leybold biedt naar eigen zeggen met de VAControl CAB slim prestatiemanagement en een hogere energie-efficiëntie op zijn vacuümpompen.

Energie-efficiëntie

Ook in vacuümprocessen stijgt de vraag naar een hogere beschikbaarheid en meer energie-efficiëntie. Daarom komt Leybold coatingfabrikanten en die met droog- en hittebehandeling werken, tegemoet met de Varodry VDi vacuum voor meer intelligentie, variëteit en flexibiliteit. De geïntegreerde VAControl CAB control past op de pompsystemen van de nieuwe luchtgekoelde, olievrije Varodry schroefpompen en de droog-compressing Roots pompen van de Ruvac-series.

“Gebruikers verwachten vandaag de dag droge en flexibele vacuümoplossingen met een hoge pompsnelheid. Dat vereist een snelle en eenvoudige aanpassing aan van het benodigde vacuüm aan de verschillende processen”, legt productmanager Dennis Schröder uit.

Hij voegt toe dat gezien de stijgende energieprijzen klanten niet zitten te wachten op extra andere kosten zoals voor onderhoud. “Om tegemoet te komen aan hun business case en duurzaamheid moet het energieverbruik zo laag mogelijk blijven.”

Intelligente pompcontrole verhoogt prestaties en energie-efficiëntie

Intelligente pompcontrole

Om dit te bereiken, kan de operator het VDi-systeem configureren aan de proceseisen. Daarmee kan eke gebruiker zijn eigen vacuümcapaciteit aanpassen bij de pompparameters. Om het system te beschermen tegen kritische gassen en grotere deeltjes kan hij/zij het Varodry VDivacuüm-systeem uitrusten met gasballast en zuiver gas. Daarmee stijgt de levensduur en de beschikbaarheid. Optioneel filters toevoegen helpt stoom en stof buiten het systeem te houden.

Het geïntegreerde VAControl CAB controlesysteem ondersteunt het gebruiksvriendelijke van het systeem. Zo kan de operator kiezen voor lokaal, remote of cloudconnectiviteit. Het instellen van authorisatieniveaus verhoogt de veiligheid.

Alle data zijn ten alle tijden te raadplegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.