Nieuws
Betrouwbare gebruikte oilcountry lathe draaibanken van hoge kwaliteit

Het transport van agressieve, toxische en andere vloeistoffen en gevaarlijke gassen vereist een uiterst betrouwbare pomp of compressor. Kritisch zijn op regelmatig onderhoud van de metalen onderdelen is dan een absolute vereiste. Dat behoed je voor onnodig dure investeringen in een nieuwe pomp of compressor. En dat onderhoud en reparatie van deze vaak grote onderdelen in de procesindustrie maakt draaibanken met een grote diameter noodzakelijk.

Oilcountry lathe draaibank

Mach4Metal biedt een assortiment draaibanken met doorlaten van 360 mm en een draailengte van 7000 mm. De zogeheten oilcountry lathe exemplaren lenen zich voor het bewerken van pompen en compressoren die de petrochemische en scheepsindustrie gebruikt. Deze draaibanken zijn vaak uitgerust met dubbele klauwplaten aan beide zijden van de kop om het grote werkstuk, zoals koppelingen, lagers, afsluiters en leidingen goed vast te pakken en te draaien.

Kritisch op kwaliteit

Eigenaren van deze pompen en compressoren zijn zeer kritisch op de kwaliteit van het verspaningswerk op deze machines. De hoge capaciteit maakt dit soort bewerkingsmachines wel duur in aanschaf. Tenminste bij aanschaf van een nieuwe oilcountry lathe draaibank. Een tweedehands exemplaar biedt dan een alternatief. Behalve de lagere aanschafprijs speelt ook het grotere aanbod van dit soort bewerkingsmachines in de tweedehands markt een rol. Nieuwe oilcountry lathe draaibanken worden in zeer lage oplages gemaakt en dat beïnvloedt de beschikbaarheid op een negatieve manier.

Mach4Metal biedt een gevarieerd aanbod van dit soort draaibanken met een zware capaciteit. Het bedrijf adviseert ook graag over de meest optimale oplossing. De machines kunnen eventueel worden gedemonstreerd in de opslaghal in het Gelderse Babberich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.