Nieuws

Van der Ende Groep expandeert naar Canada

Van der Ende Groep expandeert naar Canada
V.l.n.r: Marcel Boon, Chris van Staalduinen, Lex van der Ende, Arie van der Wijden.

Op 1 januari 2023 opent Van der Ende Groep een Canadese vestiging. Met deze uitbreiding zet het bedrijf naast de acquisitie van Quality Pumps & Machines (QPM) België in 2021 een belangrijke tweede stap in de realisatie van haar internationale ambities.

Van der Ende

“In de herfst van 2019 maakte ik reeds m’n eerste verkennende trip naar Canada”, zegt Lex van der Ende, Managing Director van Van der Ende Groep. “Veel van onze klanten zaten al aan de overkant van de plas of waren bezig zich daar te vestigen. En met redenen. Ook daar lopen eindgebruikers tegen uitdagingen aan op het gebied van water, energie en wet- en regelgeving. Dat resulteert in een enorme potentie en voor ons legio kansen voor ontwikkeling en groei.”

Momentum

Hij vervolgt: “Eerlijk is eerlijk. Met alle recente gebeurtenissen in (mondiaal) tuinbouwland stelden we onszelf wel de vraag over de goede timing. Maar tegelijkertijd zit ondernemen tegen de stroom in in het DNA van ons bedrijf. Keuzes maken en focus aanbrengen vanuit onze eigen kracht, normen en waarden. Het klinkt zo makkelijk en vanzelfsprekend maar in de praktijk vraagt dit om onconventioneel denken. Vraagstukken benaderen vanuit een andere invalshoek. Hoe maak je van een bedreiging een kans. En hoe van een potentiële zwakte een sterkte.”

Canada

En door de al jarenlang durende export van de (eigen) producten kende het bedrijf dit deel van de wereld. “De toenemende druk op verduurzaming, stijging van de energieprijzen en de steeds strengere wetgeving zorgt ook daar voor behoefte aan kennis en kunde rondom het thema water en klimaat. Met onze innovatieve producten en ervaring kunnen we uitstekend voldoen aan die behoefte”, zegt Micha van Nieuwkerk, CCO van Van der Ende Groep.

“De Canadese cultuur lijkt sterk op de Nederlandse (Westlandse) cultuur. Dus we zien de samenwerking met onze toekomstige collega’s met veel vertrouwen tegemoet”, zegt Marcel Boon, CHRO van Van der Ende Groep.

Van der Ende Groep start in Ontario Canada met het 3-S principe van Sales, Service en Stock. In de toekomst komen daar de overige disciplines bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.