Nieuws
Van der Ende Groep neemt Quality Pumps & Machines België over

Van der Ende Groep neemt per 1 juni 2021 het Belgische Quality Pumps & Machines (QPM) over. Met deze overname zet Van der Ende Groep een belangrijke eerste stap in de realisatie van haar internationale ambities.

Van der Ende Groep

De afgelopen jaren stonden voor Van der Ende Groep vooral in het teken van verdere professionalisering en uitbreiding van de interne organisatie en het aangaan van nieuwe strategische samenwerkingen. De een aantal jaren geleden, hernieuwde visie volgt het bedrijf trouw. Zoals bedrijfsovernames waar dit waarde toe kan voegen aan de groep. Maar ook innovatieve eigen producten ontwikkelen en creëren van onderscheidend vermogen. Ook stak het bedrijf veel energie in het bouwen van een kenniscentrum.

Overname in België

En nu zet het bedrijf de volgende stap in het uitgestippelde groeipad: een buitenlandse overname.

QPM werkt zowel vergelijkbare als complementair en past uitstekend binnen de activiteiten van Van der Ende Groep. Daarnaast ligt QPM  geografisch gunstig. Dichtbij de zeehaven van Gent en tussen diverse glastuinbouwgebieden met volop groeimogelijkheden.

Integratie

De volledige integratie van QPM binnen Van der Ende Groep vindt gefaseerd plaats. De huidige eigenaar en drijvende kracht binnen QPM, Johan Broekmans blijft aan. Hij zal zijn kennis en ervaring stapje voor stapje overdragen. “Ik ben er heilig van overtuigd dat we op korte termijn al diverse synergievoordelen kunnen realiseren. Daarnaast zien we de (cultuur)verschillen als een verrijking voor de groep. We gaan het beste uit twee werelden samenvoegen,” zegt Lex van der Ende, Managing Director Van der Ende Groep.

Van der Ende Groep neemt Quality Pumps & Machines België over

Quality Pumps & Machines

QPM maakte sinds de oprichting in 2012 een forse, organische groei door. QPM levert een assortiment dompelpompen en dieselpompen voor riolering-, kanaal-, rivier- en sluiswerken. Daarnaast beschikt het bedrijf over een moderne verhuurvloot. Verder beschikt QPM over diverse tijdelijke (nood)pompen, drainagepompen, rioleringspompen en dieselaangedreven pompen voor het verpompen van influent, bentoniet, slib of slurry. Evenals pompen voor het drooghouden van bouwputten, kelders, grachten en beken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.