Nieuws
Technische goedkeuring voor de Damen CSD650 en MuC1506

Bij de Damen Dredging yard in Nijkerk rolde er onlangs weer een Cutter Suction Dredger (CSD) 650 Krakatoa van de werf. De nieuwe eigenaar uit Indonesië keurde het stille baggerschip goed zodat verscheping kon beginnen.

Damen CSD650

Ook dit schip stelde Damen samen uit standaardcomponenten en klantaanpassingen. Vandaar dat het bedrijf de order die de klant in november j.l. gaf nu al kant-en-klaar kan verschepen.

PT. Pelayaran Fortuna Nusantara Megajaya (PT. PFNM) gaat de CSD650, nu de grootste CSD in Indonesië bij een havenproject op het eiland Kalimantan inzetten.

Het baggerschip kan tot -25 m onder water werken met een baggerpomp die in serie staat met een pomp op het schipdek. 3,938 kW genereert een gemiddelde baggercapaciteit van 7.000 m3/h. De klant verzocht nog om een kraan op het dek, een ankergiekinstallatie, een speciale baggerklep, een wartel in de lospijp en een compleet baggerinstrumentatiepakker.

Technische goedkeuring

De technische keuring bestond uit diverse systeemtesten in aanwezigheid van de klant op de werf. Na de goedkeuring, natuurlijk ook van hun specifieke wensen, ging het schip op transport naar Rotterdam. Daar gaat het volledig uitgerust mee op het dek van een groter schip naar de haven van Balikpapan in Indonesië.

De klant kocht ook een Multi Cat (MuC)1506 om op hetzelfde project te werken. De samenstelling van dat schip en de inspectie gebeurde volledig remote en in 3D omdat die van Damens werf in Changde, China kwam.

Technische goedkeuring voor de Damen CSD650 en MuC1506

Bergen verzetten

De schepen kregen allebei een naam van een natuurverschijnsel. De MuC1506 heet nu Tinombala dat staat voor berg. De CSD650 gaat verder door het leven als Krakatoa, vulkaan. In Indonesië gaan ze de spreekwoordelijke bergen werk verzetten. Damen ondersteunt de klant nog met training en instructive en reserve-onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.