Nieuws
Krachtige softstarters voorkomen schade en besparen energie

CG Drives & Automation presenteert een nieuwe serie Emotron TSA-softstarters van 5,5 tot 1000 kW (16-960 A en 200-690 V). Het assortiment omvat de nieuwe bouwvormen TSA 5 en 6 voor de hoogste vermogens (470-960 A). Het ontwerp houdt rekening met bedrijfszekerheid en energie-efficiëntie. Ze beschikken standaard over veel ingebouwde functies voor veiligheid en beveiliging, zoals thermische motorbeveiliging, slimme belastingsbewaking, thermistoringang en bypasscontactor.

Krachtige softstarters

Starts met een laag koppel en slimme stops gaan hand in hand met een robuust en compact ontwerp. De kostenefficiënte TSA-softstarter dienen als motorregeling voor toepassingen zonder variabele snelheid. Driefase koppelbesturing combineert een hoger startkoppelniveua met lagere stroomniveaus bij het starten. De start en stop met laag koppel en de sterke vectorrem voor belastingen met een hoge massatraagheid maken hem geschikt voor veel toepassingen zoals pompen, zagen, transportbanden, mengers en centrifuges.

Energie besparen

Met meer dan 99,6 procent startrendement door de bypasscontactor en volledige programmeerbaarheid van de softstarter binnen handbereik, biedt de TSA gelegenheid om energie te besparen.

Productmanager Pär Ölund legt uit: “Met een realtimeklok kunt u de functionaliteit aanpassen en een schema opstellen dat aan uw eigen vereisten voldoet. Dankzij de plug-and-play-oplossing en de intuïtieve gebruikersinterface kunnen veel van onze klanten de installatie en programmering volledig zelfstandig uitvoeren.”

Voor zware lasten

De nieuwe modellen 5 en 6 kunnen zware lasten opvangen bij de start zoals van transportbanden en brekers. Met het verhoogd aanloopkoppel kan het systeem  aanvankelijke koppelpieken overwinnen. De startcapaciteit bedraagt 300 pocent gedurende 30 seconden.

De Emotron TSA biedt in de praktijk een hoge veelzijdigheid. Hij kan verschillende start- en stopmodi aan. Alsook de remfunctie voor snel stoppen, een omkeerrem en een modus voor lage snelheid/jog. Flexibele communicatieopties, slimme I/O en een pc-tool voor inbedrijfstelling en parameterbewaking ronden het productaanbod af.

“De Emotron TSA-softstarter is een echt werkpaard. Hij leent zich voor uitdagende omgevingen, beschikt over gecoate printpanelen en kan de zwaarste omstandigheden doorstaan. Met meer dan 40 jaar ervaring in het veld kunnen wij de kracht en het vermogen van uw toepassing garanderen”, belooft Pär Ölund afsluitend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.