Nieuws
Indonesië krijgt zijn grootste baggeraar van Damen Shipyards

Damen Shipyards tekende onlangs een contract voor de levering van een CSD650 aan een Indonesische baggeroperator. Het grootste, stationaire baggerschip voor een Indonesische exploitant gaat opereren in een havenuitbreidingsproject op het eiland Kalimantan. Het voorraadprogramma van Damen maakte een snelle levering mogelijk.

Indonesië

Ontvanger Pelayaran Fortuna Nusantara Megajaya (PFNM) gebruikt al tien jaar de Barito Equator. Dit 2.500 m3 baggerschip gold tot nu toe als grootste in Indonesië en kwam ook van Damen. Met de stationaire CSD650 breidt de eigenaar niet alleen zijn vloot uit maar kan ook tot ongeëvenaarde diepten gaan, aldus de fabrikant. Hij krijgt een 700 kW snijkop die kan werken tot -25 m onder water. De zuigmond krijgt een onderwaterpomp die in serie staat met de baggerpomp aan boord. De 3.938 kW daarvan maakt baggeren tot 7.000 m3/h mogelijk. Met een totale schiplengte van 70 m kan hij zijn zuigslang 71 m uitzwaaien. In totaal weegt het baggerschip 660.

Damen Shipyards

Op dit moment legt Damen in Nederland de laatste hand aan de CSD650 voor Indonesië. Begin 2023 vaart hij dan naar Indonesië.

Gysbert Boersma, Damen Shipyard Sales Manager: “Het vervult ons met trots dat we deze order op zo’n korte termijn kunnen leveren. We gaan bovendien alle reserve-onderdelen meeleveren. Een door ons verzorgde training garandeert dat de operators ter plaatse het schip op de juiste manier en heel snel kunnen inzetten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.