Nieuws
SKF en CAKE onderzoeken lagers met zo laag mogelijke koolstofuitstoot

SKF tekende onlangs een intentieverklaring met CAKE om te onderzoeken hoe het lagers kan opnemen die zijn geproduceerd met de laagst mogelijke koolstofemissies.

CAKE

CAKE committeerde zich samen met Vattenfall aan het produceren van de schoonste crossmotor ooit. Daarvoor moeten partijen tegen 2025 de koolstofemissies van elk onderdeel van de waardeketen van de elektrische CAKE Kalk OR fiets verwijderen. Ze mogen ook niet teruggrijpen op koolstofcompensatie. Ze willen de auto-industrie inspireren om fossielvrije productiemethoden toe te passen door middel van innovatieve partnerschappen.

Als partner van het initiatief zal SKF hun uitgebreide expertise gebruiken voor onderzoek naar implementatie van emissiearme lagers. Van de besturing, wielen, frame tot aan e e-motor. SKF-experts gaan ook samenwerken met CAKE om te kijken naar manieren om de uitstoot verder te verminderen als onderdeel van het project.

SKF

David Johansson, President Automotive bij SKF, zei: “SKF en CAKE delen een gemeenschappelijk erfgoed en duurzaamheidsambitie. We koppelen onze expertise als marktleider in de tweewielermarkt en onze kennis en ervaring in het produceren van lagers met minimale milieubelasting. Dat maakt dat we een tastbare bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van CAKE en Vattenfall’s visie op een schone crossmotor. We zijn er trots op om ons aan te sluiten bij gelijkgestemde branchegenoten die de vastberadenheid voor benodigde verandering delen met het oog op een duurzame toekomst. Door gebruik te maken van onze gecombineerde expertise, kunnen we de creatie van producten die bijdragen aan deze transformatie in de industrie activeren en versnellen.”

Zo laag mogelijke koolstofuitstoot

Stefan Ytterborn, CEO van CAKE, zei: “Toen Vattenfall en CAKE aan deze reis begonnen, wisten we dat we voor een uitdaging stonden. Maar we hielden vast aan ons doel om de schoonste crossmotor ooit te bouwen van de productiematerialen tot de emissies. Op de weg inspireerden we industriereuzen om met ons mee te gaan. We dagen ze uit hun grenzen te verleggen als het gaat om het koolstofvrij maken van de productie. Daarmee ontstaat impact die verder gaat dan de crossmotor. We streven naar het creëren van een fossielvrije mindset in elk deel van de productiefase. Fijn dat ook SKF met ons meedoet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.