Nieuws

Optimistische stemming op Hannover Messe

Hannover Messe
HANNOVER MESSE 2023 Siemens, Halle 9, D53 Automation und Sensortechnik, CO2-neutrale Produktion, Digital Industries Full Solution Providers, Antriebstechnik, Fluidtechnik, Handhabung und Montage, Industrial Internet, Lineartechnik, Logistik Automation, Prozessautomation, Robotik

130.000 bezoekers passeerden de deuren van Hannover Messe 2023. De beursorganisator kijkt dan ook terug op een geslaagd evenement.

Optimistische stemming

“Er heerste duidelijk een sfeer van optimisme in de hallen.” Aldus verklaarde Dr. Jochen Köckler, Voorzitter van de Deutsche Messe Managing Board op de afsluitende persconferentie.

“Ons event overtrof de hooggespannen verwachtingen van zowel strandhouders als bezoekers. Meer dan 4.000 standhouders toonden hun oplossingen voor een digitale, connected, duurzame industrie. De130.000 internationale bezoekers zagen de beschikbaarheid van de technologie voor competitieve en klimaatneutrale, industriële productie . Nu resten slechts opschalen en implementeren”, concludeerde Köckler.

Hannover Messe

Tegelijkertijd maakte de beurs ook duidelijk dat klimaatbescherming niet zonder de industrie kan. Hij riep zowel leveranciers als gebruikers van de CO2-0-technologie op de handschoen op te pakken.

Köckler: “Hannover Messe kan als wereldwijd platform dienen voor het netwerken rondom deze thema’s in industrie, overheid, research en maatschappij als geheel. Nooit drong de urgentie zich sterker op dan nu om kennis en ideeën te delen. We beschikken immers over de benodigde technologische oplossingen maar om rendement op de lange termijn te garanderen moete we bureaucratische drempels slechten en internationaal samenwerken.”

Hannover Messe

43 procent van de bezoekers kwam van buiten Duitsland. Waarbij Nederland, China, Korea, Polen en de VS Duitsland qua aantal bezoekers op de voet volgden. “Bezoekers konden met eigen ogen zien hoe hard de industriële transformatie verloopt. Van klimaatneutrale productie, nieuwe waterstoftechnologieën, robots en AI, ecosystemen tot aan startups.”

Wij pikten wat noviteiten op die we in PompNL nr. 3 2023 met u delen.

Volgend jaar vindt Hannover Messe van 22-26 april en treedt India op als partnerland. En inmiddels wees de Messe Canada aan voor 2025.

Vrouwen in het zonnetje

De Young Engineering Award ging dit keer voor het eerst naar een vrouw, en wel een jonger dan 30. Een onafhankelijke jury koos uit drie finalisten Lisa Ihde van de Hasso Plattner Institute Potsdam als winnaar en prees haar voor haar inzet in de STEM-sector. Juryvoorzitter Prof. Barbara Schwarze overhandigde de prijs en wenste Ihde, een web designer, game designer, software engineer en auteur een goede ambassadeursrol in de technische sector.

Het WomenPower Career Congress, elk jaar onderdeel van Hannover Messe zet zich in voor diversiteit, ondersteuning van carrières, duurzaamheid en netwerkmogelijkheden rondom deze thema’s. In 2023 luidde het thema van de 20-jarige club Celebrate Diversity en namen 1.000 mensen deel aan het congres.

De Engineer Powerwoman ging dit jaar naar Dr. Christina Franke. Ook zij versloeg twee medefinalisten. Sinds vorig jaar werkt ze bij Bosch Rexroth in Stuttgart als hoofd development in de assemblagetechnologie business unit. Na haar dissertatie Process Chain Planning in the Digital Factory in 2003 ging ze in 2004 bij de Bosch Group werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.