Nieuws
Digitale samenwerking Sulzer en Siemens voor pompoptimalisatie

Sulzer en Siemens Large Drives Applications (LDA) bieden een gezamenlijk IoT-platform zodat operators van grote centrifugaalpompen beter grip krijgen op hun pompproces.

Sulzer

Daardoor vult Sulzer zijn pompspecifieke analyseplatform gebaseerd op Blue Box aan met predictive maintenance data van de Siemens LDAs’ Sidrive IQ. Zo krijgt de operator toegang tot meer informatie op een plek en zodoende meer handvatten voor beslissingen rondom zijn pomp en de aandrijving. Hij kan daarmee onderhoud plannen en onnodige shutdowns voorkomen.

Siemens

“De digitale wereld kan niet meer zonder samenwerkende ecosystemen,” aldus Sebastian Winkler von Mohrenfels, Vice-President Digitalization and Software Large Drive Applications bij Siemens. “In ons partnerschap met Sulzer proberen we de digitale en fysieke systemen zo met elkaar te laten communiceren dat het de meeste toegevoegde waarde oplevert. Onze decennialange product- en engineeringkennis combineren we daarvoor met IoT en AI-technologieën en ons wereldwijde servicenetwerk.”

Dr Marc Heggemann, Hoofd Digital Solutions bij Sulzer Services vult aan: “De samenwerking met Siemens LDA biedt een uitgelezen kans om de pompprestaties verder te verbeteren. Van het verminderen van downtime tot aan efficientië-optimalisatie en dus het verlagen van productiekosten. Vanaf nu gaan we samen met klanten het idee verder ontwikkelen om hen de meeste, toegevoegde waarde te leveren.”

Danisch Crown

Siemens bewees al eerder bij Grundfos dat het combineren van pomp- en motordata zijn vruchten afwerpt. Een aantal jaar geleden gaf het met zijn open IoT-platform Mindsphere vleesverwerker Danish Crown handvatten om optimaal in te spelen op pomp- of aandrijfaanpassingen.

Søren Bro, chief digital strategist bij Grundfos daar destijds over: “Het combineren van data uit de pomp en uit de motoren met twee sets onderliggende algorithms van de applicatie helpt fouten te voorspellen. Denk aan lagers of andere versleten componenten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.