Nieuws

Membraanpomp voor droog en schoon vacuüm

Membraanpomp voor droog en schoon vacuüm

Pfeiffer Vacuüm introduceert een corrosieve gasversie van zijn membraanpomp. Deze MVP 030-3 C DC past door zijn compacte ontwerp en lage gewicht heel goed in analysesystemen, massaspectrometers en turbopompstandaards.

Droog en schoon vacuüm

Naast een gasballastklep en een hoge chemische en condensaatcompatibiliteit zorgt de speciale materiaalkeuze voor een hogere robuustheid. Het geluidniveau ligt onder 45 dB(A).

Het efficiënte, borstelloze DC-aandrijfsysteem maakt het mogelijk om de snelheid aan te passen aan de vereisten van de specifieke toepassing. In de automatische boostmodus start de pomp bij een hogere snelheid. Dit kan de opstarttijden van verbonden systemen verkorten waardoor gebruikers sneller kunnen opstarten. De snelheid gaat omlaag zodra een bepaald vacuüm is bereikt of een bepaald tijdsinterval is verstreken. Dit resulteert in een hoog prestatieniveau en lange onderhoudsintervallen. De fabrikant noemt ook de energie-efficiëntie van dit assortiment membraanpompen. Dat dankt het type aan de stand-bymodus en intermitterende werkingsoptie in combinatie met turbopompen. De 24 V DC voeding maakt het elektrische ontwerp en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen minder complex.

Membraanpomp

De drietraps MVP 030-3 C DC krijgt een handmatige gasballastklep. Door de gasballastklep te openen, voorkomt de gebruiker accumulatie van condensaat in de membraanpomp. Dit zorgt voor een grotere procesbetrouwbaarheid en een langere levensduur.

Zowel het membraan als de kleppen kunnen snel en eenvoudig worden vervangen. De DC-aandrijving maakt de pomp wereldwijd te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.