Nieuws
Pfeiffer Vacuüm investeert in de toekomst met stageplaatsen

Begin augustus 2020 startten weer 15 jonge vrouwen en mannen hun beroepsopleiding of duale studie bij Pfeiffer Vacuüm in Asslar.

Stageplaatsen

„Wie direct in de praktijk wil beginnen, kan gebruikmaken van een stageplek of een duale studie. Alles wat je dan in de theorie leert, vind je meteen terug op de werkvloer. Dat maakt het interessant en voorkomt verveling. Gedurende die praktijk maken ze kennis met al onze afdelingen. Ze leren hun sterktes en zwaktes kennen en uitbouwen”, aldus Daniel Sälzer, bedrijfsleider binnen Pfeiffer Vacuüm. „Die opleidingsplaatsen vormen voor ons een investering in de toekomst. Daar maken we tijd en plaats voor. We moeten het de jongelui mogelijk maken een beroepsopleidingen te starten en succesvol af te sluiten.

Kwaliteiten

Naast goede cijfers spelen ook leren als team te werken, communicatietechnieken, verantwoordingsgevoel een belangrijke rol. We bieden de stagiaires na het behalen van een diploma aan in een van onze vestigingen te komen werken. Menselijke kwaliteiten en vakkennis dragen bij an het slagen van onze onderneming.”

Pfeiffer Vacuüm biedt in 2021 de volgende stageplekken aan: industrieel inkoper; technicus; magazijnbediende; WO-stage machinebouw, softwarespecialist en wetenschapsinformatica.

Voorbeelden

Pfeiffer Vacuüm investeert in de toekomst met stageplaatsen

Alexander Stahl sloot in 2019 zijn opleiding industrieel mechanicus af. „Ik stak het meest op bij de CNC-machines. Ze gaven me daar verantwoordelijkheid en afwisselend werk. Het begon al bij het ruwe materiaal. Je moet overleggen hoe je het beste begint om uiteindelijk een kwalitatief hoogstaand product te maken. Van opspanning, via programmering tot aan kwaliteitsborging. De tijd bij Pfeifefr bood mij een solide basis voor de vervolgstappen.

Sinds augustus 2019 volg ik een vervolgopleiding tot technicus machinebouwe/automatisering.

Storingsspecialist

Pfeiffer Vacuüm investeert in de toekomst met stageplaatsen
Lecksuchlabor

Lukas Engel deed een master of Science Procesmanagement. Hij specialiseerde zich op storingen in de bedrijfsprocessen. “Gedurende mijn bachelor leerde ik verschillende afdelingen kennen. Van speciale projecten in de componentenservice maar ook R+D en HR. Ik vind het een goede zaak dat ook studerenden al eigen projecten mogen draaien. Zo leren ze hun zakelijke kant kennen. Sinds twee jaar werk ik naast mijn masterstudie als applicatie-engineer lekdetectie. Daarvoor begeleid ik industriële klanten maar houd ik me ook bezig met de marketingactiviteiten. Daartoe behoren ook scholing en klantenevenementen.

Daadwerkelijk aan de slag

Pfeiffer Vacuüm investeert in de toekomst met stageplaatsen

Shari Michel sloot twee jaar geleden een stage af op de afdeling marketingcommunicatie bij Pfeiffer Vacuüm. Gedurende die tijd onderhield ze al contact met de internationale dochterondernemingen. „Als stagiair mocht ik al allerlei activiteiten als wervingsartikelen kalenders en kerstkaarten voor mijn rekening nemen. Ik werk nu voornamelijk in de digitale marketing. Daarvoor mag ik onze dochterondernemingen in China, UK, Nederland en Frankrijk bezoeken. Ik ondersteun daarnaast kleine evenementen en beursdeelnames dus zit veel op de weg, ook in Duitsland. Voor de organisatie van onze kerstviering bezocht ik samen met collega’s de kerstmarkt Dom in Wetzlar.“

Pfeiffer Vacuüm profiteert op zijn beurt weer van de betrokken werknemers en krijgt zijn investering dus dubbel en dwars terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.