Nieuws
Aquatech Amsterdam gaat door in november 2021

De organisatie van Aquatech Amsterdam vertrouwt erop dat ze in november 2021 de beurs live kunnen organiseren. Ze ontvouwen een plan waarmee ze aan alle coronamaatregelen kunnen voldoen. Dus iedereen in de proces-, drink- en afvalwatertechnologiesectoren is welkom.

Aquatech Amsterdam

RAI Amsterdam plant verschillende scenario’s om de beste wateroplossingen te bieden. Het richt zich op de eerste internationale waterbeurs in 18 maanden.

Editha Hoogenberg, directeur bij Aquatech Amsterdam en het team realiseren zich terdege dat er nog veel uitdagingen op hun pad komen voor november. Denk alleen aan de reisbewegingen van alle buitenlandse gasten. De parallelle conferentie trekt altijd veel internationale expertise.

“We zijn optimistisch maar tegelijkertijd moeten we ook realistisch zijn. Mensen krijgen niet altijd de mogelijkheid om af te reizen en sommigen zien het ook zelf nog niet zitten. Maar Aquatech brengt mensen bij elkaar en we horen al van diverse kanten hoe iedereen dat mist.”

November 2021

In een onderzoek door Aquatech sprak 87 procent van de waterprofessionals het voornemen uit de beurs te bezoeken. Waarvan zelfs 41 procent het zeker weet: ‘ik kijk er naar uit’. Naar verwachting ligt het entingspercentage in november op 93 procent. 88 Procent van de respondenten verwacht nog wel reisbeperking tegen die tijd. 91 procent denkt dat er weer budget beschikbaar is voor beursbezoek tegen die tijd.

Hybride

Om niemand uit te sluiten, vindt de beurs in hybride vorm plaats. “Onderwijs en entertainment kan prima online maar deals sluiten, spontane ontmoetingen en relaties opbouwen, zowel bestaand als nieuw, kan eigenlijk alleen in een face-to-face omgeving”, legt Hoogenberg uit. “Wij geloven dat live en online naadloos in elkaar passen. We koersen aan op een beurs met meer dan 800 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers. Net als de voorlaatste editie.”

Vier delen

De blended versie van Aquatech Amsterdam bestaat uit vier delen: allereerst de fysiek beurs in de RAI in Amsterdam; een preshow; een online beursprogramma en een postshow. De Preshow bevat Aquatech TV talkshows voor edutainment afgewisseld met Aquatech BreakOuts over de specialistische onderwerpen en andere hoogtepunten. Bij dat laatste behoort ook de bekendmaking van de finalisten van de Innovation Award die vanaf juni gaat lopen.

Het online beursprogramma bevat presentatie van take-aways van sprekers en zakelijke mogelijkheden voor degenen die de beurs niet kunnen bezoeken. Daarnaast beoogt het het vergroten van een belangrijke opkomende doelgroep in water: Young Professionals en studenten.

In de postshow kunnen deelnemers het gesprek online voortzetten en komen er extra videoregistraties van en tijdens Aquatech Amsterdam. De uitrol hiervan vindt ook nog in 2022 plaats met onder andere een uitgebreide terugkomdag en de mogelijkheid om nieuwe connecties te maken in januari.

Speciaal eenmalige plattegrond

2021 kent ook eenmalig een aangepaste beursplattegrond. Het gebeurt allemaal in hal 1-7. Daarmee profiteert de organisatie van een nieuwe en uitgebreide hal 5. Zo kunnen bovendien alle 800+ exposanten en meer dan 20.000 bezoekers coronaproef binnenkomen.

Aquatech Innovation Forum

Na de lancering in 2019 trapt Aquatech Amsterdam wederom af met het Aquatech Innovation Forum op de maandag voor de beurs. Thema dit jaar: Celebrating Water’s Changemakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.