Nieuws
Intelligente accuschroevendraaiers en accumoeraanzetters
Tensor IxB gereedschappen

Atlas Copco implementeert vereiste externe besturingen in de schroevendraaiers en moeraanzetters al zelf. De zo ontstane intelligente gereedschappen van het nieuwe IxB-platform beloven een revolutie voor intelligent genetwerkte assemblage.

Intelligent

“Met de Tensor-IxB-serie introduceren we een volledig nieuwe reeks intelligente accuschroevendraaiers en accumoeraanzetters die een geïntegreerd besturingsplatform delen”, zegt Olaf Sommer. Hij is Business Line Manager voor de automobielsector bij Atlas Copco Tools Central Europe GmbH. Door de besturing in de gereedschappen zelf te plaatsen, komt er ruimte vrij op werkplekken waar voorheen besturingsapparaten en kabels lagen.

Gedigitaliseerde fabricage

“De nu gepresenteerde Tensor IxB-gereedschappen die in montageprocessen gegevens verzamelen, analyseren en weer nuttig maken, vormen een volgende stap op weg naar de gedigitaliseerde fabricage van morgen”, meent productmanager Michael Kierakowicz. Hij begeleidde de ontwikkeling van de apparaten. Bovendien maakt de intelligentie aan boord het bijvoorbeeld mogelijk extra configuratiesoftware af te schaffen. Het brengt een probleemloze integratie in positiebewakingssystemen tot stand voor een betrouwbare uitvoering van gedefinieerde assemblagesequenties.

Intelligente accuschroevendraaiers en accumoeraanzetters
Product Manager Michael Kierakowicz

Hogere efficiëntie

Naast de verhoogde assemblagekwaliteit en het aanzienlijk verminderde risico op menselijke fouten staat het Tensor IxB-platform voor een aanzienlijk verminderde behoefte aan hardware en apparatuur. “Dit verhoogt de algehele efficiëntie en vermindert tegelijkertijd het energieverbruik, aangezien het klassieke besturingen overbodig maakt. Met de connectiviteit en minimale benodigde ruimte vereenvoudigen IxB-moeraanzetters het ontwerp van assemblagestations voor een meer agile manier van werken. Makkelijker aan te passen, bij te stellen en te reorganiseren dan ooit tevoren. “Productieomschakeling kan zelfs vanuit het thuiskantoor”, voegt Kierakowicz toe.

De IxB-serie beschikt over een koppelprestatie van 1,4 tot 200 Newtonmeter. De geïntegreerde, elektronische gyroscoop compenseert ongewenste draaibewegingen van het gereedschap.
Ter gelegenheid van de lancering van de Tensor-IxB-serie kunnen montagevakmensen en geïnteresseerde uit alle sectoren van de industrie een reeks online workshops en productpresentaties bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.