Nieuws

Gereedschap voor aanhalen kritische boutverbindingen

Gereedschap voor het aanhalen van kritische boutverbindingen
Accu-Moeraanzetter SRB HA in Operatie

“We ontwikkelden een nieuwe serie intelligente gereedschappen voor het aanhalen van kritische boutverbindingen met hoge draaimomenten in het veld”, meldt Thomas Hülsmann, Business Line Manager General Industry bij Atlas Copco Tools Central Europe GmbH in Essen (Duitsland).”

Gereedschap

“Montage- en onderhoudswerkzaamheden die voorheen zware hydraulische uitrustingen vereisten, gebeuren nu met onze accumoeraanzetters met Tensor-aandrijftechnologie. En bovendien met volledige bewegingsvrijheid, zonder storende slangen of kabels.”

De fabrikant levert de SRB HA in drie verschillende series. Vanaf de instapversie SRB HA Digital beschikken ze allemaal over een set-and-go functie dat ze klaarmaakt voor direct gebruik.

Connected

De modellen SRB HA Smart en SRB HA Connected bieden een geïntegreerde Wlan-server. De gebruiker kan ze met elk mobiel apparaat koppelen. “Dit maakt het mogelijk om zonder extra software het koppel, de rotatiehoek en de batchgegevens te verzamelen.” Dat vertelt medeontwikkelaar en productmanager Sebastian Pesdicek. Hij vervolgt: “Voor maximale functionaliteit en procesbetrouwbaarheid beschikken zowel het Smart als het Connected model over een connector-bus voor een barcodescanner. De gebruiker kan de connected-modellen ook integreren in superordinale systemen voor real-time datatransmissie en -analyse.”

Een operator guidance leidt de gebruiker stap voor stap door het montageproces.

Hoge koppels

36V lithium-ion accu’s met oplaad- en statusdisplays voeden de 390 tot 4000 Newtonmeter schroeftools. Naast een beschermende D-handgreep krijgen de gereedschappen ook allemaal een dubbele startknop.

Verdere modelvarianten die het lagere koppelbereik van 200 tot 1000 Nm met slanke varianten afdekken, komen binnenkort beschikbaar.

Thomas Hülsmann en Sebastian Pesdicek voorspellen: “Met deze ergonomische hoogkoppel-moeraanzetter kan de gebruiker vrijwel overal een foutloze montage realiseren. Het gedocumenteerd schroeven met de grootste precisie in kortere tijd levert toegevoegde waarde voor vele gebruikers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.