Nieuws

Bosch Rexroth neemt Elmo Motion Control over

Bosch Rexroth neemt Elmo Motion Control over
Samen voor een sterke toekomst van de fabrieksautomatisering: Dr. Steffen Haack (CEO van Bosch Rexroth AG), Thomas Fechner (hoofd van de Business Unit Automation and Electrification Solutions van Bosch Rexroth) en Haim Monhait (oprichter en eigenaar van Elmo Motion Control).

De overname door Bosch Rexroth van Elmo zorgt voor verdere versterking activiteiten van de eerste op het gebied van fabrieksautomatisering. De Elmo-technologieën maken gedecentraliseerde aandrijvingen mogelijk voor automatisering in algemene en mobiele automatisering, robotica en de semiconductor industrie.

Overname

Bosch Rexroth investeert in de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten op het gebied van fabrieksautomatisering met de overname van Elmo Motion Control Ltd. Elmo, hoofdkantoor in het Israelische Petach-Tikva ontwikkelt en produceert met zo’n 330 medewerkers elektrische high-end servo-aandrijvingen en motion controls voor industriële automatisering. De transactie wacht nog op antitrustgoedkeuring.

Bosch Rexroth

“We richten ons op fabrieksautomatisering en versterken ons portfolio organisch door de ontwikkeling van innovatieve producten zoals ctrlX AUTOMATION. Maar ook door passende overnames zoals Elmo”, zegt Thomas Fechner, hoofd van de Business Unit Automation and Electrification Solutions van Bosch Rexroth.

Hij vervolgt: “We willen in de ontwikkeling en productie op het gebied van motion en servobesturing versterken. Elmo blijft een Israëlische entiteit met lokaal management en behoud van het huidige personeel. De technologie van Elmo stelt ons in staat om aandrijvingen ter grootte van een smartphone te integreren in bijvoorbeeld robots of autonome transportvoertuigen. Elmo-technologieën openen zo nieuwe toepassingsgebieden die bijzondere technologische uitdagingen met zich meebrengen, zoals autonome transportvoertuigen, servicerobots of de decentrale plaatsing van aandrijvingen in machines.”

Elmo Motion Control

Haim Monhait, oprichter en eigenaar van Elmo Motion Control zegt: “Ik verheug me op het duidelijke en veelbelovende pad voor het Elmo-team, onze technologie en onze klanten naar de toekomst. We sluiten ons aan omdat onze producten elkaar goed aanvullen. Maar ook omdat de onderneming een klantgerichte aanpak in fabrieksautomatisering nastreeft met overtuigende groeiambities. Elmo zal innovatieve, slimme en toonaangevende oplossingen voor motion control blijven creëren om de prestaties van machines te verbeteren ten voordele van onze klanten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.