Nieuws

SLH-5G twin screw pomp van Bornemann op WoTS

SLH-5G twin screw pomp van Bornemann op WoTS

Spin Pompen presenteert op WoTS de SLH-5G twin screw pomp van Bornemann, een hygiënische verdringerpomp. Het ontwerp sluit nog beter aan op wensen van de voedingsindustrie, aldus de fabrikant.

Bornemann

“Als pionier en marktleider op het gebied van schroefspindelpompen verzamelde Bornemann de afgelopen 15 jaar veel kennis n over de toepassing van dit pompprincipe in hygiënische processen”, legt Dick Kieneker van Spin Pompen uit.

Hij vervolgt: “In combinatie met een uitgebreid research-traject leidde dit tot dit eindresultaat. Naast het hoogste niveau van hygiëne en betrouwbaarheid, waar de 4G serie zich al mee onderscheidde, biedt de SLH-5G een duurzamer ontwerp. Hij beschikt bovendien over een voor een schroefspindelpomp ongekend rendement en belangrijke voordelen qua onderhoud en flexibiliteit.”

SLH-5G twin screw pomp

Het geoptimaliseerde ontwerp van zowel de spindels als de zuigaansluiting en de vernieuwde lagerstoel zorgen voor een nog hogere opbrengst per rotatie.

Door gebruik te maken van minder onderdelen en meer RVS gietdelen lukte het de fabrikant om met de SLH-5G een duurzamere schroefspindelpomp met minder gewicht op de markt te brengen.

Het ontwerp van de spindelsynchronisatie zorgt er bovendien voor dat de gebruiker de lagerstoel nooit hoeft te openen voor het afstellen van de timing van de spindels.

Ook het lagere gewicht van de pomp, het gebruik van standaardcomponenten in de lagerstoel en de nieuwe optionele full cartridge mechanical seals vereenvoudigen en versnellen het onderhoud.

Gebruiksflexibiliteit

De nieuwe SLH-5G twin screw pomp van Bornemann biedt standaard diverse spindeltypes. Ook voor de meest complexe toepassingen als kwetsbare of shear-gevoelige producten of applicaties met een heel hoge capaciteit of druk.

Dankzij de nieuwe full cartridge mechanical seals kunnen bovendien de meest agressieve media probleemloos verpompt worden.

Uitwisselbaarheid

De SLH-5G schroefspindelpomp is geschikt voor een maximale druk van 25 bar en biedt een maximale capaciteit van 350 m³/uur. Hij krijgt standaard een hygiënisch frame.

De nieuwe pomp vervangt de SLH-4G en SLH-4U schroefspindelpompen. Hij is volledig uitwisselbaar met zowel deze twee pomptypes van de vierde generatie als met de Bornemann pompen van de derde generatie (SLH-xxx/SLH-3G).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.