Nieuws

Bosch Rexroth wil HydraForce overnemen

Bosch Rexroth opent klanten- en innovatiecentrum in Ulm

Bosch Rexroth tekende op 15 juli 2022 een overeenkomst om de hydraulische bedrijfsactiviteiten over te nemen van HydraForce, Inc., gevestigd in Lincolnshire, Illinois (VS). HydraForce ontwikkelt en produceert compacte hydraulische ventielen en oplossingen. De transactie staat of valt met de antitrustgoedkeuring.

Bosch Rexroth

Met de geplande overname van HydraForce vergroot Bosch Rexroth de aanwezigheid in Noord-Amerika, breidt het haar verkoopnetwerk verder uit en verkrijgt het een betere toegang tot de markt. “Door de overname van HydraForce versterken we onze aanwezigheid in complementaire regio’s. En we ontwikkelen een evenwichtiger aanwezigheid in Europa en Noord-Amerika terwijl we ook groei in Azië mogelijk maken”, aldus Rolf Najork, lid van de Raad van Bestuur van Robert Bosch GmbH en CEO van Bosch Rexroth AG.

HydraForce

Bij HydraForce werken 2.100 mensen in zes productievestigingen in de VS, Brazilië, Groot-Brittannië en China. “In Bosch Rexroth vinden we een uitstekende partner die onze visie op innovatie, klantgerichtheid, applicatie expertise en cultuur deelt. Naar mijn overtuiging zal de nieuwe eigenaar geweldige kansen creëren voor onze klanten, partners en werknemers. En dat zal leiden tot duurzame groei”, aldus Mike Terzich, President en CEO van HydraForce.

De gecombineerde activiteiten zorgen voor een gevarieerd aanbod van compacte hydrauliekoplossingen voor klanten. Terwijl Bosch Rexroth compacte, hydraulische componenten en systemen aanbiedt, produceert HydraForce mechanische en elektrische cartridge valves en hydraulisch geïntegreerde circuits (HIC).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.