Nieuws
Bert-Jan Woertman nieuwe directeur Mikrocentrum

Bert-Jan Woertman volgt op 16 augustus 2021 vertrekkend directeur Geert Hellings op bij Mikrocentrum.

Mikrocentrum

“Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te gaan, laat ik het schrijven van dat nieuwe hoofdstuk graag over aan mijn team en opvolger.”

Met deze woorden kondigde Geert Hellings op 1 maart 2021 zijn afscheid aan. Met dit nieuwe hoofdstuk, doelt Hellings op de herpositionering van Mikrocentrum de laatste jaren. De komende jaren focust Mikrocentrum zich op het verder uitbouwen van de ambitie om dé ontmoetingsplek voor de hightech- en maakindustrie te zijn. Daarbij staat de combinatie van Opleiden, Ontmoeten en Ondernemen centraal.

Bert-Jan Woertman

In Bert-Jan Woertman vindt Mikrocentrum de opvolger om aan dat groeiproces verder leiding te geven.  

Bert-Jan Woertman begon zijn carrière als HR-manager bij Philips. Daarna verbond hij zich voor ruim elf jaar aan High Tech Campus Eindhoven. Als Director Marketing Communications zette hij het merk High Tech Campus internationaal op de kaart. Zo bouwde hij als mede-initiator het start-up accelerator programma HighTechXL uit tot een van de top5 high impact programma’s ter wereld. Daarna vervulde hij nog de functie commercieel directeur van de TU/e campus en was hij als Managing Director betrokken bij de start van de Brainport Industries Campus. De laatste jaren zette hij zijn ervaring in bij innovatieve ecosystemen. Zoals bij de start-ups SocialMachines en AlphaBeats en als Liaison Manager bij TU/e Innovation Space.

Nieuwe directeur

Geert Hellings: “We kennen Bert-Jan Woertman al vele jaren. Dat gaat verder dan onze dependancetijd op de High Tech Campus. We werkten al in diverse projecten samen. Bert-Jan kent Mikrocentrum dus goed en wij hem. Bert-Jan is een echte community-bouwer en verbinder en ik vertrouw er dan ook op dat hij samen met het team de ambities doorontwikkelt en met onze vele partners verder bouwt aan de technologie van de toekomst.”

Wederzijds vertrouwen en gezond verstand

Woertman kan vertrouwen op een gezonde, stabiele kennis- en netwerkorganisatie die al ruim 50 jaar de juiste mensen in de hightech- en maakindustrie met elkaar verbindt. Bert-Jan Woertman: “Na 20 jaar ervaring in internationale innovatieve omgevingen weet ik dat samenwerken in slimme netwerken het verschil maakt. Door de uitwisseling van mensen, ervaring en ideeën worden kennis, creativiteit en ondernemerschap beter benut. Mikrocentrum speelt hierin een centrale rol. Als de nieuwe directeur wil ik met het team bijdragen aan nieuwe gezamenlijke successen voor klanten, partners en de hightech- en maakindustrie in zijn geheel.” 

Bijeenkomst

In het najaar zal Mikrocentrum een bijeenkomst organiseren om Geert Hellings te bedanken en kennis te maken met Bert-Jan Woertman. Het centrum hoopt dan iedereen na een lange periode weer live te ontmoeten en om te netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.