Nieuws
Geert Hellings vertrekt na 18 jaar bij Mikrocentrum

Geert Hellings legt per 1 juli 2021 zijn functie als Algemeen Directeur bij Mikrocentrum neer. Een weloverwogen persoonlijke beslissing in overleg met het Management Team en het Bestuur van de Stichting Mikrocentrum Nederland. “Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te gaan, laat ik het schrijven van dat nieuwe hoofdstuk graag over aan mijn opvolger.”

Geert Hellings

Geert Hellings leidde het Mikrocentrum meer dan 18 jaar. Sinds hij in mei 2003 als directeur aantrad, groeide de organisatie in alle opzichten. “Ik ben trots op wat Geert samen met het team én al onze andere stakeholders heeft gerealiseerd”, zegt Roel Fonville, voorzitter van het Bestuur van de Stichting Mikrocentrum Nederland. “Hij laat een gezonde, stabiele kennis- en netwerkorganisatie achter. We staan op de kaart van de Nederlandse én internationale high tech industrie.”

Mikrocentrum

Het aantal leden van het High Tech Platform steeg tot bijna 600. Meer dan 6.000 cursisten volgen jaarlijks zo’n 600 cursussen (170 cursustitels). Het aantal bezoekers van de vakbeurzen en themadagen bedroeg in 2019 ruim 19.000. En het aantal medewerkers verdubbelde tot 50 vaste medewerkers, 150 freelance docenten en 25 overige freelance-medewerkers.

Klaar voor de volgende fase

De organisatie Mikrocentrum onderging een herpositionering. Dat kwam mede door de verhuizing naar het multifunctionele pand op De Run in Veldhoven. Zo kon het de kennis- en netwerkrol voor de maakindustrie innoveren én aanpassen aan wat de industrie op dit vlak verlangt. De nieuwe huisvesting leent zich optimaal voor het faciliteren van de kerntaken. Zelfs in een moeilijk coronajaar, met tal van beperkingen, blijkt het flexibel te kunnen inspelen op de eisen voor veilige bijeenkomsten en cursussen. Inmiddels paste het zich ook aan met online cursussen en webinars.

Coronaproof

Geert Hellings: “We kwamen de coronaperiode tot op heden goed door. Als financieel gezonde organisatie konden we medewerkers en met hen alle expertise aan boord houden. De cursussen lopen alweer, online en inmiddels ook weer fysiek. Naar verwachting kunnen ook de evenementen vanaf de zomer weer plaatsvinden.”

Oude vakgebied oppakken

Geert Hellings vindt 1 juli dan ook een goed en logisch moment om het stokje over te dragen. “Door Covid-19 zet ik deze stap iets later dan ik persoonlijk had gepland. Dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat we Mikrocentrum, samen met alle collega’s en onze relaties, door deze lastige coronaperiode heen konden loodsen.”

Na 1 juli krijgt de vertrekkend directeur meer tijd om zijn oude vakgebied op te pakken, technische natuurkunde. En zo blijft hij ook langs die weg betrokken bij de maakindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.