Nieuws
TNO vindt dat onderzoek kan bijdragen aan een veilige samenleving van belang. Een actueel onderwerp met de oorlog in Oekraïne zo dichtbij. Over een van de onderwerpen binnen hun scope, namelijk het aanpakken van het groeiend personeelstekort stelde het een whitepaper samen. Arbeidstekorten Al 75 jaar werkt TNO samen met het Ministerie van Defensie, overheidsinstellingen en industriepartners aan de veiligheid van Nederland en haar bondgenoten. Samen innoveren zij voor de mensen die zich dagelijks inzetten voor vrede en veiligheid. De recente ontwikkelingen in de Oekraïne tonen de nabijheid van een frontlinie. Iets waar we nooit zo bij stilstonden. Voor defensie betekent het een nog grotere urgentie om het arbeidstekort aan te pakken. Het dreigend tekort aan professionals bij Defensie, de politie, de brandweer of de Dienst Justitiële Inrichtingen kan op termijn de veiligheid in gevaar brengen. Iets waar ook de industrie tegenaan loopt. Aanpak Technologie kan taken van schaars personeel verlichten of zelfs overnemen. Veelal brengt dat ook weer andere uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld de noodzaak om meer technisch personeel aan te trekken. Alléén verbeteren van de arbeidsvoorwaarden of het intensiveren van de wervingsinspanningen volstaat vaak niet, weet TNO uit odnerzoek. ‘Elk personeelstekort vraagt om een andere mix van maatregelen’. Het paper ‘Doorbraak in schreeuwend personeelstekort: een nieuw perspectief’ beschrijft hoe een vernieuwende manier van kijken kan helpen met het aanpakken van dit complexe probleem.
Foto: techniekbeeldbank.nl/Sander Morel

TNO vindt dat onderzoek kan bijdragen aan een veilige samenleving van belang. Een actueel onderwerp met de oorlog in Oekraïne zo dichtbij. Over een van de onderwerpen binnen hun scope, namelijk het aanpakken van het groeiend personeelstekort stelde het een whitepaper samen.

Arbeidstekorten

Al 75 jaar werkt TNO samen met het Ministerie van Defensie, overheidsinstellingen en industriepartners aan de veiligheid van Nederland en haar bondgenoten. Samen innoveren zij voor de mensen die zich dagelijks inzetten voor vrede en veiligheid.

De recente ontwikkelingen in de Oekraïne tonen de nabijheid van een frontlinie. Iets waar we nooit zo bij stilstonden. Voor defensie betekent het een nog grotere urgentie om het arbeidstekort aan te pakken. Het dreigend tekort aan professionals bij Defensie, de politie, de brandweer of de Dienst Justitiële Inrichtingen kan op termijn de veiligheid in gevaar brengen. Iets waar ook de industrie tegenaan loopt.

Aanpak

Technologie kan taken van schaars personeel verlichten of zelfs overnemen. Veelal brengt dat ook weer andere uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld de noodzaak om meer technisch personeel aan te trekken. Alléén verbeteren van de arbeidsvoorwaarden of het intensiveren van de wervingsinspanningen volstaat vaak niet, weet TNO uit odnerzoek. ‘Elk personeelstekort vraagt om een andere mix van maatregelen’.

Het paper ‘Doorbraak in schreeuwend personeelstekort: een nieuw perspectief’ beschrijft hoe een vernieuwende manier van kijken kan helpen met het aanpakken van dit complexe probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.