Nieuws
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Foto: Techniekbeeldbank

Ruim acht op de tien technische bedrijven (82%) verwacht de komende vijf jaar een tekort aan technici binnen hun organisatie. Een flinke stijging ten opzichte van 2015, toen 60 procent dit aangaf. De grootste tekorten worden de komende vijf jaar verwacht in de industriële elektrotechniek (20%), installatietechniek (20%) en industriële automatisering (18%).

Toename tekort aan technici

Bovenstaande cijfers komen uit de TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC. Ruim 700 respondenten uit de technische branche geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Uit cijfers blijkt dat het tekort aan technici alsmaar oploopt. In de periode 2015-2020 liep driekwart van de bedrijven (74%) tegen een kwalitatief en/of kwantitatief tekort aan. In 2010-2015 was dit nog 63 procent van de technische bedrijven. De vraag naar technici strekt zich uit naar alle ervaringsniveaus maar het gebrek aan mediors (2-5 jaar werkervaring) is het grootst. Twee derde (65%) van de bedrijven verwacht hier de komende vijf jaar een tekort aan. Tegenover 31 procent die een tekort verwacht aan starters (0-2 jaar werkervaring) en 43 procent aan seniors (5+ jaar werkervaring).

Oorzaken

Het personeelstekort raakt alle ervaringsniveaus binnen de technische branche. In de periode 2015-2020 had 61 procent van de bedrijven ook te maken met een tekort aan mediors. De helft (49%) met een tekort aan seniors en ruim een kwart (28%) had last van een tekort aan starters.

Technischer bedrijven wijten de oorzaak aan het feit dat jongeren steeds minder vaak kiezen voor een technische opleiding (43%). Vergrijzing (14%) en slechte aansluiting van het regulier onderwijs op het bedrijfsleven (14%) staan op een gedeelde tweede plaats. Initiatieven vanuit het bedrijfsleven (38%) en initiatieven vanuit het onderwijs (23%) zien zij als de meest efficiënte aanjagers voor het terugdringen van dit tekort.

Rovc

John Huizing, directeur ROVC: “Het tekort aan technici speelt al jaren maar lijkt toe te nemen door onvoldoende nieuwe aanwas. Het tij keren vraagt om investeringen in het onder de aandacht brengen van technische beroepen. Mensen schrijven de branche als geheel vaak in één keer af. Terwijl het gaat om een heel breed vakgebied met diverse mogelijkheden. Bovendien ontwikkelt het zich continu. We moeten daarom starters en zij-instromers informeren over en enthousiasmeren voor een baan in de techniek. Ook het juiste, persoonlijke advies speelt ene belangrijke rol. Om uitstroom te beperken, is het tegelijkertijd belangrijk om als ervaren technici de kans te krijgen om je te blijven ontwikkelen en zo mee te bewegen met de branche.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.