Nieuws
Procesoptimalisatie in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Platform HDN ontwikkelde samen met diverse ketenspelers de opleiding Systematisch Procesontwerp volgens EN-1672-2. Tijdens deze vijfdaagse opleiding zetten docenten theorie om naar praktische en systematisch toepasbare uitvoering en kennis.

EN-1672-2

Aan de hand van een praktijkcase toetst de docent de opgedane vaardigheden. Cursisten sluiten de opleiding vervolgens af met een theoretisch examen.

Engineers die machines en installaties voor de voedingsmiddelenindustrie bouwen, weten dan de weg in de EN1672-2-seisen. Gedurende de opleiding werken ze een fictief project uit. Daarbij komt alles aan bod en gebruiken cursisten alle beschikbare tools en documenten.

Ze kunnen dan een door de voedingsmiddelenketen geaccepteerde methode en uniforme werkwijze op basis van Europese wet- en regelgeving toepassen. En daarbij op concrete wijze invulling geven op aspecten als voedselhygiëne, oppervlaktebewerkingen, reinigbaarheid, corrosie, gebruikte materialen en componenten, werktuigbouw.

Cursus

Docenten geven tijdens de opleiding handvatten om de verschillende projectstappen beter over te dragen of om de communicatie te verbeteren. Alle beschikbare HDN formulieren en documenten zullen worden besproken.

Bij voldoende interesse bestaat de mogelijkheid tot een driedaagse SPO opleiding, een verkorte versie van de vijfdaagse opleiding na het volgen van de EHEDG training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.