Nieuws
ABB voornemens tot overname laagspanningsmotoren Nema van Siemens

ABB wil nieuwe markten aanboren met de overname van Nema laagspanningsmotoren van Siemens. Daarmee kan het de zijn Noord-Amerikaanse klanten bestand nog beter bedienen. De deal zal naar verwachting Q2 2023 rondkomen.

ABB

“Deze overname creëert een sterke waarde voor ABB’s NEMA-motordivisie”, aldus Tarak Mehta, President ABB Motion. “Door te investeren in het bedrijf en verkoopkansen te creëren in Noord-Amerika en met name Mexico verwachten we binnen 24 maanden een margeverhogend effect op de activiteiten van ABB Motion.”

“We waarderen de kwaliteit en het ontwerp van deze motoren al lang,” vult Jesse Henson, President van ABB’s NEMA motordivisie aan. “De ontmoeting met het team erachter boezemt ons nog meer vertrouwen in. We kunnen onze gecombineerde activiteiten sneller laten groeien dan elk alleen. We kijken ernaar uit om het laagspannings NEMA-motorportfolio van Siemens toe te voegen aan ons bestaande aanbod van industriële elektromotoren van ABB en Baldor-Reliance.”

NEMA-motoren

Op de productieplant in Guadalajara, Mexico werken 600 mensen. NEMA maakt industriële elektromotoren die voornamelijk worden gebruikt in Noord-Amerika. Ze worden gebruikt om apparatuur te laten draaien in industrieën als de food&beverage, olie & gas, mijnbouw en (afval)water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.