Nieuws
Ventieleiland voor de voedingsmiddelenindustrie

SMC introduceerde onlangs het JSY5000-H ventieleiland speciaal voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Het clean design van dit IP69K-ventiel leent zich voor regelmatig reinigen. Het ventiel onderscheidt zich door een hoog debiet, een laag stroomverbruik en IO-Link point-to-point communicatie voor een optimale regeling in productielijnen.

Voedingsmiddelenindustrie

De foodsector stelt eisen aan ventielen als IP69K-beschermingsgraad, veilige materialen en een clean design met een glad oppervlak om de ophoping van vuilresten en schoonmaakmiddelen te vermijden. Maar de gebruiker kijkt ook naar prestatie-eisen. Zo zal een ventiel met een hoog debiet het aantal cycli verhogen, terwijl een laag stroomverbruik de energiekosten doet afnemen.

Ventieleiland

Het JSY5000-H ventiel levert dankzij een energiebesparingscircuit een stroomverbruik van 0,1 W. Het debiet van 1.600 Nl/min combineert hij met een licht en compact formaat.

De JSY5000-H werkt met IO-Link point-to-point-communicatie die besparingen oplevert door een kortere installatie- en insteltijd en minder bedrading, connectoren en randapparatuur. IO-Link-communicatie biedt toegang tot de numerieke waarden in het ventiel en regeling op afstand van industriële netwerken.

De serie is ook verkrijgbaar als enkel ventiel. Het roestvast staal 316 maakt ze corrosiebestendig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.