Nieuws
Schroefcompressor met directe aandrijving en 90 kW motorvermogen

Met de S-4-serie breidde Boge onlangs het vormgevingsconcept van de S-4-serie uit met nog een vermogensgebied. Het stelt per direct de schroefcompressor met olie-inspuiting en met grote behuizing per direct ook beschikbaar voor 90 kW.

Schroefcompressor

Het geoptimaliseerde compressorblok met directe aandrijving zorgt volgens de fabrikant voor een betrouwbare werking. 

Het jongste model S 91-4 met een vermogen van 90 kW genereert een hoge capaciteit bij een lager specifiek opgenomen vermogen door het constructieprincipe. Interne drukverliezen worden door royaal gedimensioneerde componenten teruggedrongen.

Directe aandrijving

De directe aandrijving van het compressorblok is robuust en hermetisch afgesloten. “Meestal moet de gebruiker de V-riemen twee of drie keer per jaar vervangen”, vertelt Frank Hilbrink, productmanager bij BOGE. De combinatie met de frequentieomzetter maakt het toerental van de nieuwe compressor variabel en past de persluchtvraag op elk moment optimaal aan.

Specs

De trillingsdempende ontkoppeling van afzonderlijke componenten en de speciale koelluchtgeleiding vermindert de geluidsproductie. Optioneel selecteerbare warmteterugwinning zorgt voor optimaal energieverbruik. Daarmee kan de warmte die ontstaat bij de compressie, dienen voor het opwarmen van proceswater. 

De modulair opgebouwde besturing focus control 2.0 en de masterbesturing airtelligence provis 3 bieden de klant persluchtintelligentie. Gebruikers kunnen ook op afstand monitoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.