Nieuws
Bosch Rexroth breidt portfolio elektrohydraulische actuatoren uit

Bosch Rexroth breidt zijn portfolio van gestandaardiseerde, autarkische assen uit met de CytroMotion. Deze nieuwe, compacte actuator zorgt dat machines lineaire bewegingen met krachten tot 110 kN compacter, efficiënter en duurzamer uitvoeren.

Elektrohydraulische actuatoren

De elektrische besturing vereenvoudigt engineering en inbedrijfstelling. De power-on-demand aandrijving en het onderhoudsvrije, hermetisch afgesloten ontwerp helpen volgens de fabrikant om CO2 te besparen en de bedrijfskosten te minimaliseren.

Autarkische assen combineren de krachtdichtheid en robuustheid van hydrauliek in een compacte, energie-efficiënte en onderhoudsarme systeemoplossing. De nieuwe zelfvoorzienende CytroMotion realiseert de bijbehorende, potentiële voordelen in de vermogensklasse tot 6,2 kW.

Compacte, geïntegreerde oplossing

Hij verenigt de standaardcomponenten elektromotor, hydraulische pomp en cilinder met belangrijke besturingsfuncties en blokkeerfuncties tot een compacte, geïntegreerde oplossing.  

Optioneel kan de gebruiker kiezen voor een digitaal wegmeetsysteem met SSI-interface volgens de industrienorm. Maar ook een circuitvariant met schakelbare, krachtreducerende ijlgang en een drukbeveiliging voor instelbare begrenzing van de maximumkrachten behoren tot de opties.

Specs

Het ontwerp maakt een aanzienlijk lange slag mogelijk binnen dezelfde inbouwruimte. De elektrische aansturing is vergelijkbaar met die van een elektromechanische as. Er past een Bosch Rexroth frequentieregelaar of van een derde leverancier op.

Een online configurator helpt om in slechts enkele minuten de optimale aandrijfoplossing voor de betreffende toepassing te vinden. De installatie vindt ook plaats zonder leidingen, slangen of filters.

Minder energieverbruik

Lineaire bewegingen en krachten kunnen nauwkeurig en gemakkelijk elektronisch worden geregeld. Intussen vermindert de zelfvoorzienende as het stroomverbruik en de proportionele CO2-uitstoot tot 80 procent in vergelijking met conventionele hydrauliek.

De frequentieregelaar verbruikt alleen elektriciteit bij een daadwerkelijke vermogensvraag. Bij een lasthoudfunctie ondersteunen geïntegreerde blokkeerkleppen de uitgeoefende belastingen.

Het ingebouwde hydraulische systeem leent zich ook voor testen en kwaliteitsborging en voor gebruik in de proces- en levensmiddelenindustrie.

Conditiebewaking

Om gemakkelijk proceskrachten te bepalen en interne systeemparameters te bewaken, integreerde de fabrikant open interfaces en een druksensorsysteem. Daarmee krijgt de gebruiker ook vroegtijdig informatie over afwijkingen in potentieel kritische procesparameters.

Interne tandwielpomp

De geluidsarme, interne tandwielpomp beperkt de geluidsemissie tot een waarde in de orde van grootte van maximaal 70 dB(A), afhankelijk van de toepassing en de installatie.

De servohydraulische assen vormen een aanvulling op het totale portfolio van Bosch Rexroth, dat ook hydraulische en elektromechanische oplossingen omvat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.