Nieuws

Veiligheidssysteem voor brouwerij

Veiligheidssysteem voor brouwerij

Een grote brouwerij met meerdere vestigingen zocht een oplossing voor het neutraliseren van machines en het beveiligen van energiebronnen en leidingkleppen in de uit-stand. De oplossing bleek een Lockout/tagout-oplossing.

Brouwerij

De brouwerij zocht een systeem voor alle vestigingen, voor een groot aantal teams, inclusief gespecialiseerde werknemers en externe partners.

Brady bedacht een Lockout/tagout-totaaloplossing met als belangrijkste element unieke en innovatieve SafeKey-hangsloten. Die bieden volgens de leverancier tot 700 procent meer slot-en-sleutelcombinaties dan de traditionele veiligheidssloten.

Ze omvatten een vergrendelingsmechanisme dat over meer dan 100.000 slot-en-sleutelcombinaties beschikt. Daarnaast kunnen meer teamleiders een loper krijgen en beheert de veiligheidsmanager een centrale loper waarmee hij alle slot-en-sleutelcombinaties kan openen.

Veiligheidssysteem

De gulden regel bij Lockout/Tagout stelt dat de vakkundige die het werk uitvoert het slot pas verwijdert na beëindiging van de interventie. Zo vermijdt men het opnieuw en vroegtijdig activeren van energiebronnen en leidingkleppen. Alleen teamleiders en een geselecteerd aantal leidinggevenden krijgen een machtiging voor dergelijke beslissingen. Bovendien gaan daar uitgebreide tests, zoals beschreven in de veiligheidsprocedures van het bedrijf, aan vooraf.

Later bijbestellen levert volgens de leverancier ook geen problemen op. Geen twee sloten zijn ooit identiek. In de LINK360-veiligheidssoftware kunnen relevante betrokkenen van alle vestigingen machinespecifieke Lockout/Tagout-procedures schrijven, bewerken, goedkeuren, printen of digitaal openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.