Nieuws

CapWat-webinar over DAAS en Voordrukhoudkleppen

CapWat-bijeenkomst tijdens Aqua Nederland Vakbeurs

CapWat CoP (Community of Practice) gaat ook een tweede webinar organiseren. Op 19 januari 2021 van 13:00 – 14:30 uur komen in ieder geval de onderwerpen Daas en voordrukhoudkleppen aan bod.

CapWat-webinar

Omdat voorlopig de Covi19-maatregelen nog wel even voort lijken te duren, organiseert Deltares ook de volgende CapWat-bijeenkomst online. Het webinar op 19 januari 2020 biedt nog ruimte aan een onderwerp. Dat mogen de deelnemers bepalen. Dus ziet u een trend die u op de agenda wilt plaatsen, laat het de organisatie weten. U mag ook een projectvoorbeeld met de rest delen. Deelname aan dit Webinar is overigens kosteloos maar vooraf registratie vereist.  

DAAS

In het DAAS-gemaal (Direct Aansluiting Aanvoer Systeem): het ‘vergeten’ pompgemaalontwerp discussiëren de deelnemers over het DAAS-gemaal als oplossing voor de vervuilingsproblematiek in pompkelders. In Amsterdam deden ze al ruim 25 jaar ervaring op met dit alternatief ontwerp van een rioolgemaal. Na een presentatie van Bas de Nijs van Waternet kunnen de voor- en tegenstanders hun argumenten verder poneren.

Voordrukhoudkleppen

Bij persleidingen met een lagergelegen uitstroming dan de zuigkelder worden voordrukhoudkleppen toegepast. Dit om leeglopen/hevelen van de persleiding te voorkomen. Steven Marijnissen van Waterschap Brabantse Delta deelt ervaringen waarna er de mogelijkheid bestaat tot vragen stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.