Nieuws

Universele loop powered indicator Atex en IECEx

Universele loop powered indicator Atex en IECEx

Duranmatic introduceert twee nieuwe indicatoren van Fluidwell, een Nederlandse fabrikant van indicatoren voor flowmeting. De nieuwe 490 serie bestaat uit twee verschillende uitvoeringen. De F490 met volledig gesloten veldbehuizing en de D490 met een standaard DIN-maat geschikt voor paneelmontage.


Indicatoren

De indicatoren lenen zich bijvoorbeeld voor op het dek van een tanker in de binnenvaart om het niveau van de vervoerde olie af te lezen. Maar ook voor uitlezing van de daadwerkelijke flow of één van de andere 57 engineering units zoals een percentage, mA en RPM.
De indicatoren werken op een (0) 4 – 20mA loop powered ingangscircuit. De lage spanningsval van <1V zorgt ervoor dat het loop powered gevoede display in bijna elke 4–20mA-loop toegepast kan worden.

Universeel

De gebruiker beschikt met de indicatoren over een vrije keuze in weergave-eenheden zoals temperatuur, druk en andere. Hij creëert een mogelijkheid van een eigen eenheid en alle informatie is in een oogopslag zichtbaar, actuele waarde met eenheid en grenswaarden. Ze zitten in een robuuste IP66, IP67 behuizing.

Atex- en IECEx-keur

De indicatoren kennen uitgebreide montagemogelijkheden op muren, leidingen, panelen of direct op sensoren.

De F490 en D490 zijn gecertificeerd volgens Atex en IECEx door Dekra voor gebruik in intrinsiek veilige toepassingen met een omgevingstemperatuur van  -30°C tot +70°C.


ATEX markering……..: Gas            : II 1 G Ex ia IIC T4 Ga
                                                Stof     : II 1 D Ex ia IIIC T100°C Da
IECEx markering……..:        Gas     : Ex ia IIC T4 Ga

                                                Stof     : Ex ia IIIC T100°C Da

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.