Nieuws
MVO-verkiezing ‘Minister van de nieuwe economie’

U denkt aan de verkiezingen in maart van dit jaar? Maar MVO Nederland benoemt op 25 januari 2021 al de ‘Minister van de nieuwe economie’.

MVO Nederland

‘Om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling in 2030 te halen, moeten we op vrijwel alle thema’s versnellen. Een groeiende groep mensen staat te springen hieraan bij te dragen. Hun tempo op weg naar de nieuwe economie verbindt hen.’

Meer dan 200 kandidaten beantwoordden de MVO-oproep en stelden zich verkiesbaar als Minister van de nieuwe economie. Inmiddels kozen 16.000 stemmers de 21 genomineerden die op 15 januari 2021 hun programma mogen presenteren aan de jury. Jan Terlouw, Jeroen Smit, Talitha Muusse, Prins Carlos, Marije van der Made en Maria van der Heijden kiezen dan drie personen die in de finale op 25 januari 2021 op het NE21 verkiezingsdebat gaan uitmaken wie zich komend jaar Minister van de nieuwe economie mag noemen.

Minister van de nieuwe economie

De gekozen Minister van de nieuwe economie krijgt van MVO Nederland de mogelijkheid aan tafel te komen bij politieke beslissers. Hij/zij mag zijn of haar visie op een landelijk podium laten horen en debatteert direct na zijn of haar verkiezing mee met het NE21 verkiezingsdebat. Aan dat NE21-debat in de Beurs van Berlage in Amsterdam 25 januari 2021 nemen afgevaardigden van onder meer ChristenUnie, D66, CDA, 50Plus, GroenLinks, VVD, Partij voor de Dieren en PvdA deel.

Kandidaten

Opvallend veel jonge mensen onder de genomineerden. Studenten die mogelijkheden zien om circulariteit gewoongoed te maken. Maar ook een aantal ondernemers die al werken aan duurzaamheid. Ook vanuit de waterschappen gaan vier kandidaten door naar de halve finale. André Struker (strategisch adviseur bij Waternet), Etteke Wypkema (innovatiemanager bij waterschap Brabantse Delta) en het tweetal Antoinet Looman (heemraad bij Waterschap Rijn en IJssel) en Constantijn Jansen op de Haar (hoogheemraad bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden) mogen 15 januari hun voorstel pitchen aan de jury.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.