Nieuws

Twee GreenTech-nominaties voor Van der Ende

Twee GreenTech-nominaties voor Van der Ende

Van der Ende Groep kreeg twee nominaties vanuit de GreenTech Live & Online 2020 voor respectievelijk de Innovation en Sustainability award. Dinsdag 20 oktober 2020 hoort het bedrijf tijdens de opening van dat evenement het definitieve oordeel.

Twee GreenTech-nominaties

Zowel de Airmix (model G) voor een optimaal kasklimaat en de Nexus High Performance Omgekeerde Osmose voor schoon gietwater kregen een nominatie voor de GreenTech Live & Online 2020 Awards. Respectievelijk in de categorie Innovation en Sustainability.

De GreenTech Innovation Award gaat naar de meest unieke, hightech en geavanceerde technologische innovatie. De meest duurzame innovatie ontvangt de GreenTech Sustainability Award.

Innovation

De Airmix-installatie zorgt voor een optimaal kasklimaat. Modulerende kleppen brengen de juiste mix van koude en warme lucht in de kas. Zo kan de kaseigenaar met een gesloten schermdoek ventileren en ontvochtigen. Daarnaast fungeert het als horizontaal circulatiesysteem. Dat maakt het multifunctioneel. De mogelijkheid ‘gestuurd’ te ventileren elimineert de noodzaak onder koude buitenomstandigheden een ‘schermkier’ te moeten trekken om vocht en/of warmte naar buiten toe af te voeren. Dat maakt het systeem energiezuinig. Van der Ende noemt het systeem makkelijk te integreren in zowel nieuwe als bestaande kassen. De nieuwste uitvoering, Model G hangt aan een goot zonder gat in het schermdoek. Het systeem is geschikt voor enkel, dubbel en drielaags schermdoek.

Twee GreenTech-nominaties voor Van der Ende

Sustainability

De Nexus Hpro (High Performance Reverse Osmosis beschikt over een innovatief, hydraulisch ontwerp in combinatie met artificial intelligence (AI). Het volledig in eigen huis ontwikkelde product realiseert een recovery tot 95 procent. Hij recyclet het concentraat en onttrekt er opnieuw water uit. Met sensoren bepaalt het systeem het optimale moment waarop hij het concentraat kan purgen. Dat alles resulteert in meer opbrengst bij waterschaarste, minder ruw waterverbruik, minder afvalwater en een lager energieverbruik.

e-Meta intelligentie

Onder het merk e-Meta ontwikkelt Van der Ende Groep zelflerende oplossingen om efficiënter en duurzamer te werken. Dat maakt ook de Nexus Hpro’s zelfaanpassend en zelflerend. Als toepassingen noemt het bedrijf de (proces)industrie, de agrarische sector, (glas)tuinbouw, drinkwaterbedrijven, wasstraten en het food & beverage-segment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.