Nieuws

Duurzame filtratie met reverse osmosis

Duurzame filtratie met reverse osmosis

Moor Filtertechniek ontwikkelde onlangs de High Performance Reverse Osmosis (Hpro). Deze filterinstallatie recyclet het concentraat en onttrekt er opnieuw water uit.

Duurzame filtratie

Thema’s als waterschaarste, de duurzaamheidsdiscussie en de wet- en regelgeving brachten Moor Filtertechniek, onderdeel van Van der Ende Groep op het idee van de Hpro. Het systeem op basis van omgekeerde osmose combineert een innovatief hydraulisch ontwerp met artificial intelligence (AI). Volgens de fabrikant kan het recyclingpercentage oplopen tot 95 procent. Waar een conventionele RO continu concentraat loost, recyclet de Hpro het en onttrekt er opnieuw water uit.

Artificial intelligence

Met sensoren verzamelde data en analyse van e-Meta (AI) bepalen het optimale moment waarop de Hpro het concentraat kan purgen. Daarmee komt ook het energieverbruik lager uit dan bij conventionele RO’s.

Onder het merk E-Meta ontwikkelt Van der Ende Groep zelflerende oplossingen om efficiënter en duurzamer te werken. Dat maakt ook de Hpro’s zelf aanpassend en zelflerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.