Nieuws
Van der Ende Groep lanceert e-Meta Intelligence

Met ‘e-Meta Intelligence’ biedt Van der Ende Groep een digitale toepassing op zijn producten. Die krijgen sensoren om data te verzamelen. De e-Meta Intelligentie zorgt ervoor dat er op basis van deze data slimme oplossingen worden bedacht.

Niet-alledaagse invalshoek

In toenemende mate lopen fysieke en digitale werelden in elkaar over. Ontwikkelingen zoals robotisering, artificial intelligence en Internet of Things versnellen dit proces. De vierde industriële revolutie is een feit. “Het is daarom niet de vraag of maar meer hoe we op deze veranderingen in moeten spelen”, zegt Lex van der Ende, Managing Director Van der Ende Groep. “Zoals onze visie ook beschrijft, benaderen we vraagstukken graag vanuit een niet-alledaagse invalshoek. Zo ook nu.”

Verbeden en verdiepen

Naast het tuinbouwsegment waarin Van der Ende Groep opereert, zien zij ook in de overige sectoren zoals industrie, overheid en bouw/aannemerij de behoefte aan slimme producten hand over hand toenemen. Micha van Nieuwkerk, General manager Moor Filtertechniek, onderdeel van Van der Ende Groep: “Jaren geleden startten we al voorzichtig met het verzamelen van data uit onze waterbehandelingsproducten. Nu vinden we het tijd dat we dit gaan verbreden en verdiepen.”

‘e-Meta Intelligence’

Zo kwam het idee op om een e-brand aan het merkenpalet van Van der Ende Groep toe te voegen. Een e-brand overkoepelend voor alle slimme, eigen producten genaamd ‘e-Meta Intelligence’. Het gaat om een digitale toepassing waar ze de producten mee uitrusten. De producten krijgen sensoren die data verzamelen en analyseren. De e-Meta Intelligentie zorgt ervoor dat er op basis van deze data slimme oplossingen worden bedacht.

“Het is een vorm van kunstmatige intelligentie waar we onze producten slimmer mee maken.”

Ter ondersteuning van deze ontwikkeling introduceert Van der Ende Groep op de eerstvolgende internationale GreenTech beurs 11-13 juni in Amsterdam een product met e-Meta Intelligence.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.