Nieuws
Tentoonstelling ‘Leonardo da Vinci, Kunstenaar - Uitvinder – Genie’

Het genie Leonardo da Vinci staat drie jaar lang centraal in het Duits/Nederlandse project ‘Leonardo da Vinci Innovation’. In de maanden oktober en november 2019 strijkt de reizende tentoonstelling ‘Leonardo da Vinci, Kunstenaar –  Uitvinder – Genie’ neer in het Civon Innovatiecentrum op het DRU Industriepark in Ulft.

Tentoonstelling

De uitgebreide overzichtstentoonstelling laat zien dat Leonardo da Vinci veel meer was dan de schilder van de Mona Lisa. Hij opende in de vijftiende eeuw zijn geest en was in zijn denken en doen zijn tijd vele honderden jaren vooruit. Leonardo da Vinci (1452-1519) staat te boek als de meest ruimdenkende en briljante wetenschapper, kunstenaar en uitvinder ooit. Vijfhonderd jaar na zijn dood is de belangstelling voor zijn werk onverminderd groot. 

Leonardo da Vinci

Niet alleen de Da Vinci’s schilderijen maar ook zijn uitvindingen spreken nog altijd tot de verbeelding. De Expositie ‘Leonardo da Vinci, Kunstenaar –  Uitvinder – Genie’ maakt zijn werk tastbaar voor een breed publiek en kinderen in het bijzonder. Naast reproducties van Da Vinci’s meest beroemde kunstwerken, bevat de expositie tientallen uit hout gereconstrueerde uitvindingen. Italiaanse vakmensen zetten ze minutieus in elkaar op basis van Da Vinci’s originele tekeningen en een groot deel hiervan kunnen de bezoekers aanraken en bedienen. 

Genie en uitvinder

De tastbaarheid van het getoonde werk maakt de denkwereld van het genie inzichtelijk en schetst een helder beeld van hoe ver Da Vinci zijn tijd vooruit was.

‘Als geest en hand niet samengaan, ontstaat er geen kunst en komen er geen nieuwe uitvindingen.’

De creativiteit van dromen, denken en doen die Leonardo da Vinci in zijn uitvindingen neerlegt, sluit precies aan bij de kwaliteiten en ambities van de Achterhoek-regio, een regio waar maakindustrie en uitvindingen hand in hand gaan.

Dit project wordt in het kader van het Interreg-programma financieel ondersteund door de Europese Unie en de Interreg-partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.