Nieuws
Webinar duurzame warmteopslag

Een nieuwe werkgroep binnen de technische commissie voor de olie- en gassector gaat zich buigen over de normalisatie van bulkmaterialen in offshore projecten. Nederlandse experts kunnen nog deelnemen aan deze werkgroep.

ISO-normen

Er moet een uniforme norm voor het ontwerp en de constructie van dergelijke materialen komen omdat nu per project uiteenlopende eisen gelden. Dit leidt tot hoge kosten bij inkoop en resulteert in veel afval van ongebruikt materiaal dat door afwijkende eisen niet elders kan worden ingezet.

Bulkmaterialen

Het initiatief om tot ISO-normen te komen, vloeit voor uit de ‘Unified bulk standardization JIP’. Dit Koreaanse ‘joint industry project’ waarin de scheepsbouw actief betrokken is, resulteerde in verschillende ‘Integrated Offshore Standard Specification’ (IOSS) publicaties met uniforme specificaties voor een groot scala aan bulkmaterialen. Specifieke informatie over de omzetting van deze IOSS-publicaties is te vinden in de IOSS-brochure.

Experts bijeen in Amsterdam

Om tot breed gedragen afspraken te komen, zoekt de werkgroep experts met uiteenlopende disciplines (ontwerp, bouw, gebruik, onderhoud, inspectie, etc.) uit verschillende delen van de wereld. Omdat Nederland geldt als ‘offshoreland’ moeten er Nederlandse belanghebbenden zijn. Zij kunnen zich melden bij Jarno Dakhorst, consultant Energie, telefoon 015 2 690 245 of e-mailen om aan te sluiten bij deze werkgroep.
De werkgroep komt op 16 oktober bijeen in Amsterdam. Op de agenda staan de ontwikkelingen van de omzetting van de IOSS-publicaties naar ISO-normen en voor welke andere bulkmaterialen er behoefte is om de eisen te harmoniseren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.