Nieuws
Corona geen spelbreker bij projecten waterschappen

Het beluchtingscircuit van de rioolwaterzuivering (rwzi) in Goedereede op Goeree-Overflakkee onderging een renovatie. Waterschap Hollandse Delta verving de binnenste betonnen ringen in een afvalwatertank.

Betonnen binnenring

Beluchtingstank 3 neemt het grootste deel van de zuiveringscapaciteit voor zijn rekening. Maar het beton van de binnenste wanden vertoonde gebreken en moest gesloopt en vervangen door nieuwe. Een tijdelijke pompinstallatie zorgde ervoor dat dat klusje droog kon worden geklaard. De nieuwe segmenten kregen een kunststof beschermlaag om ze beter te beschermen tegen rioolgassen.

Afvalwatertank

Heemraad waterketen Leo Stehouwer toont zich tevreden over het vervangingsproces. “De renovatie verliep goed en bleef binnen budget en planning. Beluchtingstank 3 van de rioolwaterzuivering in Goedereede is klaar voor de toekomst.”

Zuivering Goedereede behandelt het afvalwater van Goedereede, Havenhoofd, Ouddorp, Stellendam-buitenhaven en Stellendam-dorp. De zuivering werkt sinds 1978 en onderging in 1999 een renovatie in combinatie met een uitbreiding.

Proces

De waterzuivering werkt met een bacterieel slibsysteem. De zuivering bestaat uit een ontvangsttank, een rooster voor grofvuilverwijdering, een zuurstofarme tank, een circuit voor beluchting en twee tanks waarin het slib kan bezinken.

De waterzuivering verwijdert stikstof en fosfaat uit het afvalwater. Het afval belandt in een centrifuge, wordt opgeslagen en afgevoerd naar afvalverbrander HVC. Het gezuiverde water wordt geloosd op het Havenkanaal Goedereede. In de zomermaanden zorgen de toeristen voor een veel hogere belasting van de zuivering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.