Nieuws

Sulzer rondt de overname van Nordic Water af

Sulzer rondt de overname van Nordic Water af

Met de voltooiing van de overname van Nordic Water breidt Sulzer het aanbod richting de waterbehandelingssector uit. De synergie tussen deze twee aanbieders biedt hen een kans om het bereik van hun oplossingen voor duurzamere waterbehandelingsprocessen te verbreden.

Nordic Water

Nordic Water levert al 60 jaar zeef-, bezinkings- en filtratieapparatuur voor gemeentelijke en industriële waterzuiveringsinstallaties. Sulzer vult met de acquisitie zijn bestaande portfolio van pompen, mengers, beluchtingsapparatuur en versnijders aan.

Door Sulzer’s wereldwijde aanwezigheid en betrokkenheid bij waterbehandelingsprojecten zorgt de acquisitie voor een grotere waardering voor de producten van Nordic Water en de verbeterde duurzaamheid die ze bieden. Jonas Gunnarsson, CEO van Nordic Water, legt uit: “Onze gezamenlijke geschiedenis in het ondersteunen van de watersector en de complementaire aard van onze bedrijven zullen ons in staat stellen duurzame producten te leveren. Die voldoen aan de behoeften van vandaag en van toekomstige generaties. Wij geloven dat ons gezamenlijk aanbod van producten van hoge kwaliteit in combinatie met energiezuinigheid de levenscycluskosten van onze klanten erg laag houdt.” Hij noemt het een perfecte match.”

Sulzer

Soren Jensen, hoofd van Sulzer’s Water Business Unit, vult aan: “Nordic Water vormt een geweldige aanvulling op Sulzer omdat onze sterke punten complementair zijn. Ze voegen uitgebreide expertise, jarenlange ervaring en een breed scala aan essentiële waterbehandelingsapparatuur toe aan ons toch al sterke aanbod in de watermarkt. Onze gecombineerde portefeuille zal wereldwijd gemeentelijke en industriële klanten ten goede komen. En samen zullen we veel nieuwe kansen kunnen creëren.”

Sulzer’s overname van Nordic Water verstevigt de aanwezigheid van het bedrijf in de watersector, breidt het productassortiment uit en versterkt de kennis en expertise in het ontwerpen en leveren van betrouwbare en duurzame oplossingen voor deze belangrijke markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.