Nieuws

Mouvex breidt H-FLO-range uit

Mouvex breidt H-FLO-range uit

Spin Pompen introduceert de H-FLO 50 oscillerende zuigerpomp, het nieuwste model in de H-FLO-serie van fabrikant Mouvex. Met een maximale flow van 50 m³/uur zorgt deze pomp voor de verdere uitbreiding van de capaciteitsrange van de hygiënische, oscillerende zuigerpompen van de Franse fabrikant.

H-FLO-range

Het model kwam tot stand na een uitgebreid R&D innovatietraject en beschikt over een verhoogd volumetrisch rendement. Dat maakt de pompen inzetbaar voor hogere debieten dan de SLS zuigerpompen. De fabrikant levert op aanvraag ook een H-FLO 65 met een maximale capaciteit van 65 m³/uur.

Brede inzetbaarheid

De H-FLO-serie combineert een verhoogde capaciteit met een aantal andere ontwerpoptimalisaties. Door de grotere excentriciteit van de disc beschikt de serie over een groter slagvolume en een gunstigere NPSHr. Dat maakt de oscillerende pomp voor een hogere viscositeit, tot 10.000 cP inzetbaar. Dankzij de vergrote, excentrische offset van de as kunnen bovendien zachte vaste delen tot 20 mm worden verwerkt.

CIP-reiniging en onderhoud

Ook de interne vormgeving van de zuigerpomp onderging een intensief R+D-traject. In combinatie met het slimme design van de tangentiële pompinlaat resulteert een verbeterd effect van de CIP-reiniging.

De nieuwe disc-bevestiging van de pomp maakt speciale gereedschappen overbodig en vereenvoudigt het onderhoud. Bovendien kan de positie van de inlaataansluiting ook na levering naar wens aangepast worden voor maximale inbouwflexibiliteit.

Compacter en 100% dicht

Net als de SLS pompen zijn de H-FLO 50 pompen volledig hermetisch dicht, aldus de fabrikant. De toepassing van een driedubbelwandige rvs balg als asafdichting zorgt voor extra zekerheid tegen lekkage en een nog hoger niveau van productveiligheid. De compacte balgconstructie maakt de pompen voor een vergelijkbare capaciteit kleiner dan hun voorgangers.

Ze voldoen aan de EC1935-2004 richtlijnen en beschikken over een hoge zuigkracht en goede zelfaanzuigende eigenschappen. Het werkingsprincipe geeft een lineaire en praktische pulsatievrije flow. Dat maakt ze geschikt voor (online) doseertoepassingen.

De gebruiker kan ze ook inzetten voor het verwerken van kwetsbare en shear-gevoelige voedingsmiddelen en cosmetische producten. Met product recovery zorgen de pompen  dat het verlies van kostbaar restproduct in zowel de zuig- als de persleidingen met minimaal 60 tot 80 vermindert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.