Nieuws
Smart Camera ondersteunt omschakeling op volle productiesnelheid

B&R’s geïntegreerde machine vision portfolio beschikt nu over een Smart Camera. Die combineert meerdere machine-vision functies in realtime. Dat vereenvoudigt de implementatie van opeenvolgende procesgestuurde functies.

Smart camera

Op een machine die gelijktijdig meerdere varianten van een product produceert, volstaat één beeld van de Smart Camera om de variant van het product te bepalen en het afgedrukte label te controleren. Deze functie levert de benodigde informatie voor een volgende taak. Het integreren van de procesvariabelen van de machinebesturing in de processen ondersteunt de realtime beslissingen. Opeenvolgende beeldverwerkingsfuncties kunnen vrijwel onbeperkt uitgebreid worden.

Op volle productiesnelheid

De ontwikkelaar verbindt de afzonderlijke beeldverwerkingsfuncties eenvoudig in een visuele editor. Dat maakt tijdrovend programmeren overbodig. Dankzij de volledige integratie in het B&R systeem duurt het minuten om complexe taken, zoals het oppakken en sorteren van producten in dozen op een bewegende transportband, op te zetten en te synchroniseren.

De hardware-opties van de Smart Camera zijn gelijk aan die van de Smart Sensor. De fabrikant levert diverse geïntegreerde lenzen en behuizingsvarianten met een standaard C-mount. De gebruiker kan optioneel kiezen uit geïntegreerde verlichting, Fpga-beeldvoorbewerking en beeldsensoren van 1,3 tot 5,3 megapixels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.