Nieuws

Schoen met heavyduty-bescherming op Michelin-zool

Schoen met heavyduty-bescherming op Michelin-zool

Veiligheidsschoen Basalt uit de nieuwe STUR collectie van Bata Industrials biedt volgens de fabrikant de hoogst mogelijke heavyduty-bescherming. In combinatie met het comfort leent de schoen zich voor zwaar werk in koude, natte, modderige en extreme werkomstandigheden. De Michelin zool, geïnspireerd op een all-terrain Michelin band, zorgt voor tractie, stabiliteit en schokabsorptie.

Heavyduty-bescherming

De Italiaanse ontwerpers stelden de zeven modellen van de robuuste S3 werkschoen samen om te presteren onder zware, ruwe omstandigheden.

Schoen met heavyduty-bescherming op Michelin-zool
De Scoria bescherming aan lassers.

Zo biedt de Scoria bescherming aan lassers, zowel binnen als buiten. Het ontwerp van de Diorite houdt rekening met een gevaarlijke omgeving met scherpe voorwerpen. De ondoordringbare FlexGuard® kunststof insert in de zool en het extra sterke, ballistische nylon bieden extra bescherming. Dionte draagt de gebruiker in koude weersomstandigheden. De loopzool met CI-certificering (cold insulating) houdt de voet warm. Het geïntegreerde BOA® Fit System sluit de schoen altijd perfect om de voet en zorgt zo voor extra comfort.

Dubbele tussenzool

De middelhoge STUR Basalt is ook verkrijgbaar in een lage uitvoering, de STUR Galena. Het stoer pull up leer, sterk microfiber, hoogwaardig rubber en nylon geven de schoen een hoge slijtweerstand. Odor Control bezit eigenschappen als antibacterieel, optimaal ademend en waterdicht door de HDry-technologie. Een antipenetratie-insert van FlexGuard® kunststof in de zool voorkomt doordringen van scherpe voorwerpen van onderaf.

Schoen met heavyduty-bescherming op Michelin-zool
De halfhoge Basalt heet in lage uitvoering Galena.

De speciaal ontwikkelde Bata Fitting leest biedt comfort en stabiliteit voor harde werkers. De dubbele PU- tussenzool zorgt voor balans tussen rebound en schokabsorptie. De bovenste PU-tussenzool geeft heel veel energie terug. Dat vermindert vermoeidheid. De tweede PU-tussenzool zorgt voor een grote schokabsorptie na de impact. De energie die hij zo vasthoudt geeft de bovenste zool weer aan je voet terug.

Michelin loopzool

Speciaal voor de STUR-collectie ontwikkelde Bata Industrials in samenwerking met Michelin een PU-PU/rubberzool met dubbele injectietechnologie. Geïnspireerd op een agrarische Michelinband voor nog meer tractie, stabiliteit en schokabsorptie. De boogvormige profielranden zorgen voor grip en controle op onregelmatig terrein en het gegroefde profiel zorgt voor goede hechting aan de ondergrond. De zool heeft een slijtvaste, meegespoten kruipneus. Alle schoenen krijgen een lichtgewicht aluminium veiligheidsneus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.