Nieuws

Sabic neemt safety skills center in gebruik

Sabic neemt safety skills center in gebruik

Manager Technical Department Peter Lens van Sabic Bergen op Zoom en voorzitter Toine Roks van Symbiosis openden 15 april j.l. officieel het nieuwe safety skills center op het Sabic fabrieksterrein.

Safety skills

In de nagebootste fabriekshal krijgen ruim 1200 medewerkers de komende vijftien weken een veiligheidstraining. Voor het trainingscentrum werkt Sabic samen met Symbiosis. De laatste verenigt alle aannemers die op het Sabic-terrein werken, dagelijks een paar honderd.

In oktober staat een grote ‘turn around’ gepland aan de vier chemische fabrieken op het Sabic-terrein. Zo’n grote onderhoudstop gebeurt eens in de vier jaar en uit evaluatie van de vorige keer bleek dat alle partijen graag gezamenlijke optrekken bij de voorbereiding. Niet alleen op inhoud maar ook op het samenwerken als een team.

Sabic

”Sabic heeft veiligheid hoog in het vaandel staan”, stelt general manager Dieter Hollmann van Sbic. “Wij trainen onze medewerkers daarin voortdurend. Ik vind het enorm belangrijk dat we ook de voorbereiding op de turn around nu samen met onze aannemers oppakken. Hoe beter de samenwerking, hoe veiliger en efficiënter we dit traject kunnen doorlopen.”

In de praktijk

In diverse compartimenten van de loods komen tijdens de trainingen de ‘life saving rules’ aan bod, vastgestelde normen om veilig te werken. Zo krijgen de deelnemers uitleg en moeten ze opdrachten uitvoeren waarbij acteurs de oefening ‘levensecht’ maken. Zo proberen de samenwerkende partijen het veiligheidsbewustzijn bij iedere medewerker aan de ‘turn around’ zo maximaal mogelijk te krijgen.

In de toekomst blijft het centrum in gebruik voor andere trainingen op het gebied van veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.