Nieuws

Onderhoudsvriendelijke wormpomp

Onderhoudsvriendelijke wormpomp

Om tijd en kosten en montageuren tot een minimum te beperken, ontwikkelde Allweiler de MF-wormpomp.

Onderhoudsvriendelijk

De nieuwe MF(Maintenance Frendly)-serie blijkt onderhoud te vereenvoudigen.

Het slimme ontwerp maakt het mogelijk om rotor, stator, cardankoppelingen, opsteekas, en de asafdichting) te controleren en eventueel te vervangen zonder de pomp uit het leidingwerk te demonteren.

Aan de perszijde van de pomp zit een speciaal tweedelig passtuk dat eenvoudig kan worden uitgenomen. Hierdoor ontstaat voldoende ruimte om de vitale delen te kunnen uitwisselen.

Het voordeel van deze constructie is dat er standaard statoren (ook tweetraps) worden toegepast. Dat maakt deelbare statoren met klemconstructies overbodig en voorkomt lekkage, ook bij hogere drukken tot 10 Bar.

Breed toepassingsgebied

Het ontwerp van het zuighuis van de pomp zorgt voor maximale doorstroming en beschikt over grote inspectiedeksels aan weerszijden. De asafdichting is standaard van het rubberbalgtype voor maximale zekerheid en lange standtijden.

De unieke klemconstructie van de opsteekas geeft een stabiele verbinding met de as van de motorreductor die standaard over een versterkte lagering beschikt.

Met een maximale capaciteit tot 96 m3/uur en een maximale druk tot 10 Bar leent de MF-serie zich voor een breed toepassingsgebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.