Nieuws

Technische kennis op het gebied van instrumentatie en analyse is van groot belang voor iedere procesengineer en -technoloog. In de vernieuwde opzet van het Instrumentatie & Analyse event op 19 juni a.s. hoort u op een dag de laatste ontwikkelingen op dat gebied.

Analyse

Het lezingenprogramma bestaat zowel uit praktijkcases van eindgebruikers als technologiesessies van leveranciers. 24 standhouders bieden op de parallelle markt hun expertise aan en gaan graag met u in gesprek over hun oplossing.K

Afvalwater in de zuivel

Een van de praktijkcases gaat over afvalwater- & procesbeheersing binnen (zuivel) fabrieken. Het reduceren van de vuillast van afvalwater en het terugbrengen van grondstofverliezen vormen belangrijke onderwerpen in de industrie. Enerzijds levert het een kostenbesparing op en anderzijds draagt het bij aan een meer duurzame wijze van produceren.

Daarvoor zal zal Bert Offereins van Lievense in de plenaire ochtendsessie meer vertellen over de winst die te behalen valt met een op maat gemaakt afvalwater- en procesbeheersingsbeleid.

Ingenieursbureau Lievense helpt bedrijven zoals FrieslandCampina met het opstellen en integreren van meetplannen om de grondstofverliezen terug te brengen. Ze kijken hierbij naar de mogelijkheden (of onmogelijkheden) die er zijn met de beschikbare sensortechniek. Hierbij houden ze rekening met de fysische en chemische profilering van het afwater in relatie tot de performance van de sensor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.