Nieuws
Rioolwaterinstallatie voor het Tsjechische Klimkovice

WPL installeerde een ondergrondse rioolwaterinstallatie in het Tjechische Klimkovice. Hiermee voldoet het water na behandeling aan de Europese standaarden zonder het waardevolle visbestand in de buurt te beschadigen.

Tsjechische Klimkovice

Door zo’n 110 aansluitingen los te koppelen van hun septic tanks en naar de nieuwe installatie te leiden, verhoogt Klimkovice de veiligheid.

Frantisek Lindovsky, WPL’s manager voor Centraal Europa: “De locale overheid wilde de visvijvers beschermen. Daarom koos het voor een nieuw rioolstelsel en de nieuwe rioolwaterbehand. Ze koos voor onze installatie vanwege de modulaire, compacte  mogelijkheden en de plug-and-play oplossing.”

De burgemeester beloonde dat WPL op tijd en binnen budget leverde met een feestelijke openingsceremonie.

Rioolwaterinstallatie voor het Tsjechische Klimkovice

Rioolwaterinstallatie

De hoge grondwaterstand vormde een utidaging voor de installateurs bij plaatsing van de tanks. Een tijdelijke bron waar ze continu water uitpompte om het niveau op de bouwplaats te verlagen, bracht uitkomst.

De Hybrid-SAF biological system combineert controle van (bio)chemisch zuurstofverbruik (respectievelijk BOD en COD, vaste deeltjes en ammoniak. Samen met het op afstand geïnstalleerde monitoringsysteem resulteert dat in een samenstelling van 30mg/l BOD, 110mg/l COD, 40mg/l vaste deeltjes en 20mg/l ammoniak. 

Rioolwaterinstallatie voor het Tsjechische Klimkovice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.